tisdag 16 september 2014

SPÄNNING PÅ RESAN


Det blev lite spännande vissa stunder på vår resa till England. En av dessa tillfällen var när vi stannade till på en rastplats för att sträcka lite på benen och även rasta av hundarna, för vi hade ju med oss ett gäng även dit. Jag hade med mig några kompostgaller så att hundarna fick sträcka lite på sig. Enkelt och lätt att ha med sig och man vet aldrig hur det ser ut där man stannar för att pausa. Så en liten hage eller i koppel, beror ju lite på vad man stannar och hur det ser ut.

Men när vi stannade till i Tyskland på ner vägen så kom en polisbil smygandes på oss. Vi tittade på varandra och undrade lite vad som sjutton pågick. Den kör först förbi oss för att sedan snabbt vända om och köra snabbt emot oss. Ut hoppar två poliser som undrade vad vi höll på med och varför vi hade så många hundar.

De ville titta på hundarnas pass och papper och snällt gav både jag och Kari dem allt de behövde. Sedan flinade de till och sa att allt var ok. De ville bara kolla så att vi inte kom från något öststatsland och hade stannat till för att sälja smuggel hundar på en parkering. 

- Puh, även om man vet att man har allt iordning och att man inte gör något fel så blir man ju fasen nervös. Men allt gick ju bra så vi kunde enkelt fortsätta vår resa när hundarna var rastade och klara för en ny etapp mot England. 


Inga kommentarer: