söndag 9 november 2014

EN MUS.....


Sista kvällen Norma var här så låg vi i sofforna och tittade på en film. Jag hörde då att gamla "Poppy" gjorde en rivstart i köket, precis som om hon busade lite för sig själv. Jag tänkte inte mer på det utan fortsatte att kolla på filmen.

Senare när vi skulle gå och lägga oss så hörde Norma något konstigt i hallen. Hon hade tidigare sagt att hon hört en mus springa på vinden. Men detta ljud från hallen var så himla tydligt. OCH det kom inte från vinden, det kom från hallen INNE hos oss.

Det blev lite panik när vi alla tre insåg att musen var i hallen. Vi lyfte på en tom säck hundfoder som jag hade ställt i hallen för att gå ut och slänga. Och vips så kommer det en liten mus springandes. Det blev kaos och vi alla tre började i panik hoppa jämfota.

Den jäkeln rusade då också i panik rakt in i skohyllan och gömde sig. Jag fick sakta men säkert sedan ta sko för sko och slänga dem längre in i hallen. Jag var hela tiden beredd på att det skulle hoppa upp en mus ur någon av skorna. 

Men tillslut hittade vi den, den satt längst in och tryckte så vi kunde lätt och enkelt öppna dörren och släppa den fri. Men den vände säkert där ute och sprang in igen.... men herregud, tänk vad en liten mus kan ställa till det!!

Men på ett sätt var det bra att musen kom på besök. För nu blev det helt naturligt för mig att ställa undan alla sommarskor och kan nu istället fylla skohyllan med vinter dojjor istället. - Hahaha..

Inga kommentarer: