lördag 7 juli 2012

TVÅÅKER!!


Fredagen började grått och det blåste svinkallt. Efter en stund kom tyvärr regnet. Och jag som hade tänkt att ha en trevlig dag och strosa runt bland ringarna och se lite olika raser och bedömningar. Istället blev jag sittandes i Rolf’s tält, vilken i och för sig inte var fy skam – Tack Rolf!!
Mest åkte jag ner då min goda vän Peter Van Baaren-Grob från Holland skulle döma Cavalierer. Han har själv Japanese Chin under kennelnamnet, Chinart. Det var från honom jag fick mina två första Japaneser, ”Koko” & ”Marja” för ca 5 år sedan!! Sedan har allt med Jappar bara rullat på och detta har jag Peter mycket att tacka för.
Peter dömde på och jag tycke nog att han hittade lite fina hundar. Jag menar både BIR och BIM är ju riktigt fina hundar. Så slutet gott!! Certet på hanar gick till Nemorose’s Pay It Forward som är en son till vår ”Frankie”, Ch. Rosscrea Free Loader. Mamman är härifrån och heter ”Sarah”, Vouges Upsadaisy. Så det var ju lite kul, Grattis säger vi till uppfödaren Eva-Britt och ägaren Camilla!!
Bästa hanvalp blev lille ”Dusty”, Vouges Dynasty. Han fick på fredagen inget Hp då han vann sin klass, men på lördagen fick han lite av en revanch och blev BIR-Valp!! Bra jobbat Ingela, grattis!!
Hörde precis att en dotter till ”Frankie”, fick sist sista Cert idag och blev slutligen BIM!! Åhh, vad roligt för uppfödarna Lena och Thomas. Den nyblivna Championen Hazelcoat’s Changeling är ju också en dotter till Ch. Vouges Drama Queen. Är man inte med i ringarna själv i år så får man suga till sig av vad ”barnbarnen” gör ute i ringarna.... eller hur!!?

Det var jättekul oavsett vädret att vara på utställning igen, även om jag inte deltog. Lite sug blev det ändå i tävlingstarmen och jag fick lite känslan av att vilja gå in i ringen....!!
Imorgon skall vi ner till Varberg och hämta Peter på domar hotellet så att han kan komma hit och titta lite på våra Japaneser. Han blir tyvärr inte här många timmar innan han flyger tillbaka till Holland, men i alla fall några så att vi hinner umgås lite när han ändå är här i Svedala.
Per är med våra Engleska gäster på Freeport. Det är massa aktiviteter där idag. Gratis glass och popcorn till alla barn och en andra massa uppvisningar bl.a av Sportlife. Hinner ni inte dit idag så finns det fortfarande chans imorgon!!
Jag är hemma och städar och städar som vanligt. Nu skall jag se till att fixa lite med Japparna så att de ser något sådär prydliga ut imorgon innan Peter kommer. Så nu har jag inte tid att blogga mera, men kanske senare ikväll……

Inga kommentarer: