tisdag 13 november 2012

101 BARN!!

Har precis surfat runt lite och märker hur många bloggar det finns som handlar om att ha många barn i en och samma familj. Detta verkar vara väldigt poppis då man även på tv har kunnat följa stora familjer med många barn i "Familjen Annorlunda".

Men är det verkligen så konstigt att ha en stor familj med många barn? Ja, kanske i Sverige idag då man oftast kanske nöjer sig med 2-3 barn. Men förr, ja då var det stora familjer som gällde. Tittar man på andra länder runt om i världen så är det nästan mer vanligt med många barn än få. Där heter kanske också deras tv program "Familjen Annorlunda" men inte för att de har många barn utanför att några familjer nöjde sig med ett eller kanske två.

 
Ziona Chana ovan har världens största familj – och säger att han är "välsignad" att ha sina 39 fruar, 94 barn, 14 svärdöttrar och 33 barnbarn. - öh?

De bor i 100 rum fördelade på fyra våningar i byn Baktwang i den indiska delstaten Mizoram. Familjen är organiserad med nästan militär disciplin. För en middag behövs ca 30 kycklingar, 59 kg potatis eller 99 kg ris!!

Exemplet ovan är kanske lite väl extremt och udda, men visst är vi som håller på med hundar eller kanske djur i allmänt också lite extrema och galna. Här nöjer vi oss inte med en eller två. - Snacka om att vara annorlunda, våra djur äter också massor!! Tänk om man skulle följa te.x "Peter och de 101 Japaneserna" eller "Peter och de 101 Cavaliererna". Skulle nästan kunna bli en (intressant) film..... ;-)

Inga kommentarer: