onsdag 6 februari 2013

ASSÅ SHIIIT!



- Asså Shiit, läste precis en blogg som fick igång mig på alla sätt. Arg, förbannad, irriterad, ledsen, besviken, chockad ... Ja, - You name it!

I bloggen berättas det att en hund som gått i avel inte har korrekt stamtavla. Allvarligt, vad är detta? Ägaren till hunden som jag förstår det har inte gjort fel utan uppfödaren då denne uppgivit en annan pappa på sin Cavalierkull. Detta förstör och strular till det för så många som blir oskyldigt indragna, för många har nu tyvärr fel härstamning på sina hundar. Men är vi egentligen förvånade?

Minns att det för några år sedan hände en liknade händelse i USA. Två bröder såldes dit från England och en hamnade i väst och en i öst. Två mycket fina hundar som gick i avel ganska mycket på varsin sida av USA. Men i USA DNA-testar man och man kom efter ett tag på att de inte alls var bröder. De hade då tror jag över 100 valpar vardera. Alltså vilka problem det blir av sånt här!! Har människor verkligen ingen skam i kroppen. Varför göra fel från början - Vad är vitsen?

Regler är bra, och måste trots allt finnas. Vi som uppfödare har också regler, rekomedationer och lagar att följa. Men vill man köra full, köra mot rött, köra utan körkort så gör man det ändå. Spelar ingen roll om det finns regler, lagar eller inte. De som hela tiden syndar och/eller ligger i gråzonen kommer ändå aldrig följa lagen eller regler. De kör liksom sitt eget rejs i alla fall, inget stoppar dem.

Reglerna sårar och stoppar bara de som följer rekommendationer och lagar. Jag menar den som blir överkörd av en rattfull - vad hade den gjort för fel? Ingen skillnad enligt mig och hunduppfödning, de som sköter sig stöter på problem och de som inte sköter sig skiter i allt och bara kör på. De tänker nog lite som Rally Kalle på reklamen på Tv, - Det är nemas problemas!

När man hör om sånt här så är jag lite glad att jag inte så ofta går utanför mina dörrar och parar. För som jag brukar säga - Man vet vad man har, men man vet inte vad man får...

Inga kommentarer: