söndag 12 maj 2013

BIR & BIM

Så då var vi äntligen hemma igen. Med oss hem fick vi ett BIR och ett BIM fast då i två raser. Alltid lite kul att bara komma ut och lufta sig lite, nu blir det Hässleholm för oss nästa helg. Sen blir det? - Ingen aning... 

Men att åka på utställning kräver lite planering. Man skall inte bara åka fram och tillbaka man skall även vara på tårna en hel dag och sedan allt fix och packade innan!! Herregud säger jag bara, fattar inte hur vi orkade åka så mycket som vi gjorde tidigare. Man har liksom glömt av och även lagt av sig en hel del..

Vi hade ändå lite tur idag för våra raser var i samma ring. Så vi slapp detta men att springa fram och tillbaka och allt vad det innebär. Domare var Torbjörn Skaar och han började med Cavaliererna. 

Först ut av våra var "Jimmy", Vouges Zinatra. Han fick fin kritik och allt sånt men var lite osäker och fick därför stå som 2:a i öppenklassen utan CK. Inte så konstigt kanske då han bara har varit på en utställning innan och då var vi utomhus. Att vara inne blir en helt annan sak, så jag hoppas att han släpper loss lite bättre tills nästa helg då vi är ute. Att vara 3 år och bara utställd en gång (då med cert) är inte lätt. Han behöver bara få lite rutin! 

Nästa man ut av våra var "Rickey", Ch. Clopsville Gin Rickey. Han är inte heller utställd så mycket, inte på sista tiden i alla fall. Men han skötte sig perfekt och blev Bästa Hane och slutligen BIR. Jag är bara - Super Happy!! Tyvärr glömde vi ta foton på BIR och BIM Cavaliererna.

Sedan var det våra tjejers tur. "Barbie", Vouges Wedding Song är och var i precis samma situation som "Jimmy". Utställd en gång innan och då ute, samma här. Hoppas på bättre framträdande av både henne och "Jimmy" nästa helg för det är i mitt tycke två fina hundar. Hon slutade som 4:a i öppenklassen.

Sedan var det vår gamla "Ruth's", Ch. Vouges Ruthies tur. Hon är nu veteran och skötte sig riktigt bra tycker jag. Hon var lite purken kanske då hon började löpa typ igår. Hon har heller faktiskt aldrig varit något stort fan av utställningar men hon gjorde det som förväntades och vann veteranklassen och slutade som 2:a Bästa Tik!

Det var en tuff dag och det var inte så värst många som fick rött. De flesta fick antingen blått eller gult. Men så är det ibland, bara att bita ihop och komma igen. Ibland sporrar sånt mer än vad man tror och man får vända det negativa till något positivt och helt enkelt se till och försöka göra det bättre tills nästa gång.

Sedan var det Japparnas tur. Inte så många anmälda, endast fem. Vår "Theo", Chinart Tada Musuko var först ut av våra och han fick inget CK. Domaren tyckte att han hade lite för stor päls. Det är precis så här det skall vara. Nästa helg får jag då helt enkelt försöka få till nån mindre variant på något sätt. Ingen idé att hänga läpp, utan ta till sig och ändra och rätta till.

Sedan var det lilla "Kenza's", Vouges Roiyaru Chuuguu tur. Hon är inte så gammal och tyvärr har hon fällt ur nu när hon precis är över året. Men hon slutade som Bästa Tik, BIM och fick sitt 3:dje cert, och hon är bara utställd tre gånger. Så det tyckte jag var lite kul.
BIR på Jappar blev en hane som heter Tamagotchi. Han tog sig hela vägen från Juniorklass vilket är riktigt bra. Pappa till denna hund är vår "Bubu", Ch. Homerbrent Asobu. Jättekul tycker jag det är för uppfödaren och ägaren Anna Johansson - Stort Grattis Anna, och även till alla andra vinnare såklart!

Så vad skall jag säga mer om dagen? Det var jättekul och jätteroligt att komma ut idag. Visst är det så att vinner man så får man mer smak. Vi får se var det landar, ett steg i taget och nästa är ju redan nästa helg. Då i Hässleholm, vi ses väl där? ;-)

Har förstått att det var många som följde resultaten i bloggen under dagen. Kanske kan jag göra på samma sätt i Hässleholm nästa helg, vi får se! ;-)
 
- Men vaaaa faaan!! Vad hände med typsnitt och sån skit nu då?? Kanske är det lättare att blogga från en iPhone i alla fall. Orkar inte ändra på det nu. :-/

Inga kommentarer: