torsdag 2 maj 2013

NYTT LARM

Idag har vi haft besök av Säkra Larm som jobbar tillsammans med Securitas. En trevlig man som gick igenom vad vi ville ha och vad vi behövde ha. Det gamla larmet har inte riktigt gett oss den trygghet vi vill ha men det nya kommer nu ge oss i stort sett allt. TV övervakning och en massa annat som gör det väldigt jobbigt att ta sig in till oss om man då givetvis inte har en nyckel och koden till larmet. När de ändå var här så såg vi till att få ett bättre skydd mot brand, eftersom de även hade brandlarm, - bra va!!?

Känns riktigt skönt att få detta nya system inkopplat. Men smakar det så kostar det, summan slutade på nätta 35.000:- plus diverse månadsavgifter hit och dit. Men jag vet inte om jag är riktigt klar där ändå. Finns massor med mer grejer att koppla till i detta larm systen. Sen skulle jag vilja få till en inhägnad tomt, högt plank med en stor fet grind med varnings skyltar på. Hum - det är mycket man vill. Får nog kolla upp vad det kan kosta.

Sen vad det ju detta med en stor hund. Jag har faktiskt ringt en kennel idag som har lite större hundar. Men jag blir lite förvirrad faktisk, vad vill jag ha och vill jag verkligen ha en större hund?

Någon som har ett bra förslag på en större ras än de jag har? Den skall vara snäll men ändå ge ett intryck av typ att vilja döda, i alla fall låta som så. - Jaja, ni förstår säkert vad jag menar... Jag vill ju för sjutton inte vara rädd för min egen hund! Sedan får den ju inte heller äta Jappar till frukost och Cavalierer till middag - Hahahaha....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med utryckning! ska det också stå på skyltarna :-) För väktarutryckning är nödvändigt. Och en liten fjärrdosa där man kan trycka direkt på överfallslarm.
Sen gäller det bara att lära sig alltid larma av varje morgon innan man öppnar ytterdörren, suck...
Hgt plank javisst. Och en trevlig kennelskylt med bilder och rasnamn, förslag rottweiler som extra skyltras, det vet ju drägget vad det är.
(Fö leonberger är väl rätt trevliga...)

Vouges sa...

Ja, vi har nu så att väktare kommer om larmet går plus att jag har ett överfallslarm som jag kan trycka på. Så detta blir nog bra, jag kommer nu i alla fall känna mig lite mer säker här hemma!! ;-)