måndag 22 juli 2013

STORT HJÄRTA!!

"20:de juli 1973, för exakt 40 år sedan föddes en liten Peter i en liten håla norr om Göteborg som heter Nol. Han har alltid haft ett stort och starkt hjärta för både människor och djur. Så stort att det ibland blev ett problem för honom själv.
 
Han tog hand om skadade djur och såg till att människor som var utanför fick vara med i gemenskapen. Han hatade allt vad utfrysning och allt vad mobbing heter. Detta stora hjärta blev då tyvärr ofta utnyttjat, och då på fel sätt.
 
Peter ville alltid vara snäll och detta nyttjade både den ena och den andra. Han fick tillslut svårt att säga nej och stop. Han sa istället, - det löser sig. Eller, - det ordnar jag!! Det gick så långt att han tillslut sålde sig själv och sin själ. Han blev då själv tillslut sjuk och väldigt liten och svag.
 
Från att ha haft ett stort hjärta och litat på människor så blev det istället att han inte kunde lita på någon. Inte ens de i sin närmsta omgivning. Fick springa hos psykologer och läkare för att själv överleva. Han tog på sig all skuld för vad som hände runt honom då han var totalt nere på botten.
 
En ängel kom då plötsligt från en klar himmel och tog tag i hans krage precis innan näsa och mun försvann under vatten ytan. Denna långa och ståtliga ängel heter Morgan Granander. Peter repade sig något men kämpade fortfarande för att inte sjunka ner till botten. Ängeln Morgan hade gjort vad han kunde och kunde inte göra så mycket mer. Peters andra ängel och stora kärlek i livet kom och tog över, han heter Per Wallentin..."

- Nä, ok nu skall jag inte bli mer personlig för idag. Känns nästan bara lite löjligt och patetiskt. Det är måndag och vi har en ny vecka och nya erfarenheter framför oss. Jag har som ni kanske förstår bara skrapat lite på ytan när det kommer vad jag har gått igenom i mitt liv när det kommer till människor och relationer dem emellan. Jag skulle nog kunna skriva en hel bok om detta då jag har varit med om och låtit mig bli utsatt för en hel del. 

Men det får bli en annan gång och kanske i ett annat liv. Men jag har idag ett lika stort hjärta och detta blir tyvärr ofta utnyttjat. Ok, jag är fortfarande blåögd men inte blond. Jag har börjat att lära mig att säga nej och stop. Jag känner mig idag starkare än någonsin, men ändå faller jag i samma jävla fälla då och då.

Blir lite trött på mig själv, men man lär så länge man lever och jag vet idag att jag har massor med människor som älskar mig för den jag är. Det känns så tryggt och jag känner mig då så stark!!! 

- Ta nu hand om varandra och behandla din nästa så som du vill bli behandlad själv! Jag vägar sluta och ge upp tron på människan...


Inga kommentarer: