måndag 11 maj 2015

ESKILSTUNA

I fredags drog vi till Eskilstuna efter att ha badat hundar, packat och fixat. Vi planerade att komma iväg i god tid men givetvis blev det inte så men vi kom iväg och det är ju huvudsaken. Väl där var det bara att packa upp och bädda lite för att sedan mysa lite tillsammans. Bob och Sandra kom ju förra veckan för att följa med oss denna helgen.

Sova borta är inte riktigt min grej och jag sover dåligt, så jag var uppe med tuppen på lördagen. Men är det årets huvudspecial för Cavalierer så är det och då är det skönt att komma upp i tid så att man vaknar till. Stugorna ligger alldeles intill hallen där utställningen var så det vara bara att gå typ 3 minuter så var man framme. Lyx med sådana utställningar...

Våra hundar var också väldigt trötta och eftersom jag inte riktigt kunde sova så hörde jag dem hela tiden. Men inte så konstigt egentligen då de inte har någon rutin med detta att resa runt på utställningar. Alla de vi hade med oss har bara varit på en enda utställning tidigare så man får ge dem tid och låta rutinerna växa fram allt eftersom. Eller just det, för lilla "Molly" var det debut och det blev ju som det blev med det....

VOUGES ORLANDO
(Maibee Perfect Touch Of Charnvale - Ch. Clopsville Santa Clarita)

Jag fick äran att visa "Kalle", Vouges Orlando som ägs av Christian då han var inne i den andra ringen med sin Juniortik. Det gick ju riktigt bra och trots att han bara är 5 månader så blev han Bästa Hanvalp och tillslut BIM.

När hanvalparna var över så var det dags för syrran "Molly", Vouges Odd Molly att göra entre. Detta var hennes allra första uställing och jag var verkligen på plats i tid för att låta henne vänja sig vid miljön. Allt gick bra och hon struttade runt bra och jag tänkte för mig själv - Detta går ju himla bra. Men när det väl var dags så lade hon sig platt mitt i ringen och tittade på mig och typ sa - Nej, jag vill inte....


VOUGES ODD MOLLY
(Maibee Perfect Touch Of Charnvale - Ch. Clopsville Santa Clarita)

Domaren var lite ledsen då hon verkligen gillade "Molly" och tyckte det var sååå synd att hon inte ville visa upp sig. Hon kom flera gånger och ojade sig och hon var lika frustrerad som jag. Men så är det, hundar är individer och vissa med mer egen vilja än andra. Bara att ge henne mer tid och komma igen.

Nästa hund för oss var "Lulu", Clopsville Loretta. Hon löper och var lite virrig och vimsig men hon blev 2a med Hp i 6-9 månader vilken inte är illa. Tikvalpen Gentleline's Quintessential som vann klassen blev sedan Bästa Valp av hela 38 anmälda valpar.

Hanar och valpar dömdes av rasspecialisten Mrs. Marilyn Claydon, Kennel Brymarden från England. Efter valparna så fortsatte hon med hanarna och i juniorklass var vår "Mojo", Clopsville Mojito anmäld. Han vann klassen bland 10 juniorer med Ck men var tyvärr inte placerad i slutet av dagen i Bästa Hane. Men han är fortfarande ung och har framtiden framför sig. Han har ju redan ett Res-Cert från sin förra och första utställning.

En tik hade vi med oss och "Mimi", Aranel Infinity var anmäld i Unghundsklass. Även hon har bara varit utställd en gång tidigare, hon var då Bästa Tik med Cert på vår special i Sollentuna. Denna gången fick hon se sig slagen redan i sin klass och kom 2a med CK. När man står där som 2a så tänker man att nu är det liksom klart för idag. Men senare i bästa tik så gick det bra i alla fall. Hon slutade som 3a Bästa Tik med Res-Cert och det var ju väldigt roligt då jag tror att det var ungefär 60 tikar anmälda. Tikar dömdes av Mr. Bryan Claydon, Kennel Brymarden.


Det var en trevlig dag med många trevliga hundar och utställare och jag var nöjd med mina hundar och vad de presterade då efter de förutsättningar de har. Efter utställningen var det dags för middag och det var många som deltog på den i år också. Vi var ju där förra året också men då bara för att umgås och mysa, inga hundar hade vi med oss då. Maten var god och stämningen var på topp, vissa kanske lite mer glada i hatten än andra. ;)

Efter en lång dag och en trevlig kväll så stupade vi i säng. Hemma tog Johanna och Billy hand om de andra hundarna och vi fick dra tidigt på söndags morgon för att avlösa den då de jobbade.

Stort tack till alla er som jobbat med denna utställning och tillställning på kvällen med middag och trubadur, prisutdelning av 2014 års vinstrikaste hundar och allt. Jag måste säga att allt var perfekt genomfört och jag hade väldigt trevligt, tror inte jag var ensam om att tycka det. Så stort tack till er och tack alla andra för en trevlig helg med många härliga skratt. Och än en gång.... - Grattis till helgens alla vinnare!!

Jag lämnade min kamera hemma så tack Carina för alla fina bilder jag fått... :)

Inga kommentarer: