måndag 11 februari 2013

PRUTA PÅ HUND!!

Vi i Sverige är inte så vana med att pruta på saker och ting. Men åker vi utomlands så testar vissa att pruta på marknader eller liknande. Kanske ser man det lite som en sport eftersom vi inte gör så här hemma. Jag skäms ihjäl mig och skulle aldrig pruta vare sig utomlands eller här hemma. Riktigt pinsamt tycker jag. För på marknader så blir man ju oftast blåst ändå även om man känner att man fick ner priset lite och går iväg med värsta fyndet! För inte skulle man gå in på Ica och fråga om man kan få köpa mjölken några kronor billigare. Eller på Statoil och fråga om man kan få tanka billigare, eller?

När det då kommer till hundar och andra länder så skall det också nästan alltid prutas. Man vill inte betala hela det priset man har fått men man vill ändå ha hunden. Jag skulle aldrig komma på tanken, kanske dumt men sån är jag. Blir det för dyrt, ja då får jag snällt tacka nej. Oftast kan jag inte ens med att tacka nej och får då lösa penga frågan på nått annat sätt. Det är ju hunden jag vill ha oavsett priset. Tur jag har en snäll Per! ;-)

VOUGES DILERIOUS - "Didi"
(Ch. Clopsville Baileys - Ch. Vouges Christina)

Skulle nu sälja en hund (Didi) till en kennel i ett annat land. De vill inte betala det jag har sagt utan vill ju givetvis ha hunden billigare. De erbjöd också en deal att de inte betalar fullt pris och att jag vid tillfälle kan få pengar för en kull hon får i framtiden. Men jag vill inte ha nån jäkla deal. Jag vill sälja hunden och - That's it!

Ekonomiskt kanske dumt då jag säkert hade fått mer pengar i slutändan av denna deal. Men jag är INTE intresserad. Jag får då ett meddelande om att jag inte bryr mig om hundarna utan bara pengar!! Vem är det som tänker på pengar egentligen? Man kan vända på allt!!


Varför skall jag sälja mina hundar mycket billigare än de jag själv får möjligheten att köpa? Jag har dessutom inte krävt nått överpris, tvärtom. Hon är över ett år och har en fantastisk stamtavla och man ser dessutom hur hon ser ut idag med korrekt bett mm. Sen har denna kennel varit här tidigare och LÅNAT två av mina hundar HELT GRATIS.

Det gick tyvärr inte så bra och jag erbjöd då att de kunde använda MIN tik som de då hade lånat ner och ta en kull till helt gratis då hon "bara" fick två valpar av sju som överlevde. Men nä, de ville de inte. De fick då istället para med en av mina hanar gratis på en av deras tikar, trots att de faktiskt fick två valpar från min tik. Fast denna tik kastade tyvärr valparna i sista veckan. Jätte tråkigt men vad kan jag göra åt detta?

Förstod deras besvikelse och erbjöd dem då att låna ner "Lili" och/eller "Kelly" på samma sätt som den första tiken. Men de ville de inte, Vad mer kan jag göra? Jag kan ju egentligen inte finansiera och se till att en annan kennel i ett annat land har det bra och får framgång. Men jag ville bara vara snäll...

Så här i efterhand känns det som om jag bara var mer dum än snäll som ställde upp att låna ut mina hundar helt gratis. Varför gjorde jag det nu när jag bara får skit tillbaka för att de inte får pruta till sig en billig hund. Asså shiiit, att folk inte skäms... Det skulle jag göra!!!

Jag vet inte egentligen hur snäll jag har varit genom åren med att ställa upp gratis och ge bort både hundar och parningar mm. Usch, egentligen har jag ju bara varit dum. För, - förväntade jag mig verkligen att folk sen skulle vara lika snälla och givmilda tillbaka? Gud så dum jag ääääärrrr...(är lite arg nu)

Att säga till mig att jag inte bryr mig om mina hundar och bara är intresserad av pengar, ja det tog jävligt hårt. För om det är nån som fullständigt skiter i pengar när det kommer till hundar så är det ta me fasen jag. Så orättvist tycker jag, rent jävla elakt!! Är så glad att hon nu inte kommer att flytta, inte dit i alla fall. För jag vill verkligen inte sälja mina hundar till någon som inte bryr sig om mina hundar utan bara tänker på pengarna - Så det så!!

1 kommentar:

slangbellan sa...

Peter säger bara....än är inte den sista idioten född....