måndag 8 april 2013

RÅFODER!

Har skrivit tidigare om att jag gav ett råfoder till mina hundar. Men har efter mycket om och men och mailade till tillverkaren, så har jag nu slutat med detta för ett tag sedan. Mest för att det efter ett tag inte längre fungerade på mina hundar. De blev istället jätte dåliga i magarna av detta och jag vet inte varför. Tillverkaren kunde inte heller ge mig något vettigt svar.

Men det funkade ett bra tag och de gillade verkligen råfoder och det syntes på deras pälsar. Men att stå och bada av ner skitade rumpor dagarna i enda var väldigt tröttsamt och inte bra för hundarna så slutade jag tillslut med det och det fick bli torrfoder igen. Nått måste ha gjorts om eftersom det funkade ett tag, men det enda svar jag får är att de inte ändrat på något. Mycket konstigt tycker jag!

 
Men jag har inte gett upp hoppet ännu och har nu hittat ett annat foder som heter Musch. Tycker detta verkar vara riktigt bra efter att ha läst på deras innehållsrika hemsida om barf, som ni kan hitta HÄR!

Jag tror verkligen på detta med råfoder och skulle vilja hitta något som håller den kvalitén jag söker. Kanske har jag hittat detta nu, måste se till att testa detta då jag tror, speciellt mina Jappar saknar att få sig en smarrig frukost.

Någon som har testat Musch?

1 kommentar:

Anonym sa...

Tråkigt att "riktig mat" inte fungerade i längden. Själv har jag en tik på 4 år, en amstaff som krånglar litet med maten och magen emellanåt, torrfoder går helbort då hennes mage blir förstörd (vilken mage det än gäller, människans som hundens så tar tarmarna stryk av att behöva forsla undan så onödigt mycket avföring som torrfoder ger, jämfört med råfoder där min hunds tarmsystem har blivit mycket mindre och hon är tight över midjan utan onödiga tarmprodukter som ger midjan volym).

Min personliga uppfattning om torrfoder har förändras radikalt sedan min hund börjat med svenskt rå-foder. Jag har gått från svenskt torrfoder (standart hjort) till svenskt rå-foder (Nordic SP+) jag har också använt MUSCH (kött med ben och utan, kalkon och vom -dock fungerade vomen bäst..) in emellan Nordic fodret. Man kan tycka att kött är kött men skillnader finns tydligen- min tik blev också ruggigt risig i magen efter en månad ungefär med vardera MUSCH-produkt oavsett om hon åt av kalkon, kött med/utan ben och vom, dock var vomen något snällare mot hennes mage och trots fasta var tionde dag så bytte jag över till Nordic igen eftersom ingenting annat hjälpte. Magen redde sig redan efter några dagar :/

Jag kan inte avgöra om det skulle vara någon skillnad mellan de olika producenterna förutom att Nordic endast använder Svenska råvaror- vem vill äta kött som inte är rigoröst kontrollerat? Musch använder Finskt kött, vilket säkert är lika bra som Svenskt men att ge dina hundar råvaror som du har så stor kontroll över som möjligt ger dig en en ruggigt skön känsla och dina hundar kommer -om någon- att stormtrivas.

Det är min kopp med te, det är ingen vetenskaplig fakta utan observerbara faktum :)

Ha en trevlig sommar så syns vi i hundhagen!