OM MIGVouges Dogblog startade jag mest lite på skoj i slutet av 2008. Den har på senare år bara växt mer och mer och har nu idag ca: 13.000-15.000 läsare i veckan. Vilket gör bloggen till en av de största hundbloggarna i Sverige. Bloggen har blivit som ett andrum för mig, nästan som en dagbok där jag kan blanda in min vardag som består av mycket humor, ironi och givetvis kärlek men också blandat med en smula allvar.
Jag som ligger bakom bloggen heter Peter Gustafsson och lever och bor som en lyx ”hemmafru” i Kungsbacka söder om Göteborg tillsammans med min man Per. Tillsammans har vi ett gäng hundar av raserna Cavalier King Charles Spaniel (numera bara blenheim och trefärgat) och Japanese Chin och inte att glömma - våra fyra nu utflugna underbara barn. Under 2016 har vi även fått titeln "The Morfars", då våra första barnbarn har kommit till världen. Det har inte bara blivit ett utan tre stycken, Molly (22 april), Jamie (17 juli) & Adrian (22 december). 
För det mesta handlar bloggen om mig som hunduppfödare. Allt som då kommer i ens väg både på gott och ont. Tror inte det är så många som skaffar en liten hund till sin familj riktigt förstår vilket jobb vi som uppfödare gör för att få fram just deras lilla valp. Men jag lovar, det är mycket blod, svett, intriger och tårar på vägen. Men detta givetvis blandat med massor av kärlek och lycka och man får underbara vänner över hela världen. Att föda upp hundar är en stor passion för mig i livet.
2017 har jag varit aktiv med mina Cavalierer i hela 30 år, så i år blir det lite av ett jubileum med 30 år med hundar. Helt otroligt när jag tänker efter. Våra första Japanese Chins kom in i vårt hem i mitten av 2007, vilket ni blir 10 år med rasen. Detta har jag verkligen aldrig ångrat då de är en underbar liten hundras, som jag tycker fler borde lära känna. Har alltid följt Japanese Chins så länge jag kan minnas. Men även Cavalierens kusin, King Charles Spaniel ligger mig varmt om hjärtat. Älskar alla dessa små rojalistiska små dvärg spaniels.Mellan åren 1987-2017 har vi lyckats få fram över 60 Champions och dessutom ca; 25 olika Certvinnare som kanske inte lyckades hela vägen till ett Championat, eller ännu inte haft möjligheten att bli Champion då de fortfarande är för unga. Jag känner mig både stolt och nöjd även om jag själv lite har dragit mig tillbaka från utställningarna och tagit det lite lugnare de sista åren. 2009 belönades vi med Cavaliersällskapets Uppfödare plakett som faktiskt är en av de finaste utmärkelser en hunduppfödare kan få. Detta då vi gjort ett gott arbete med våra Cavalierer i alla fyra färger. 

Jag har även testat på att få vara domare och döma hundar på utställningar men då på inofficiell nivå. Jag har haft äran att döma många fina hundar av många olika raser här i Sverige men också i Norge, England, Scotland och USA. Mycket lärorikt måste jag säga och jag börjar få blodad tand för att kanske, kanske ta detta ett steg längre. 
Mode och sådant är givetvis också en stor del av mitt liv. Älskar kläder, skor och sådant som kanske för många andra är lite ytligt. Men jag är lyckligt lottad eftersom jag har en man som är Centrumchef på en av Sveriges största Outlets, nämligen Hede Fashion Outlet i Kungsbacka. Sedan får vi inte glömma våra barnbarn som nog är det största och bästa som faktiskt har hänt oss. 
Jag tycker det är jättekul att just DU följer min blogg. Med bloggen hoppas jag att jag kan inspirera på olika sätt och till en massa olika saker. Kanske också få andra uppfödare att börja blogga mera och dela med sig av vad som händer, för det händer allt en del bakom kulisserna.

Vill ni komma i kontakt med mig eller om ni har några frågor, maila då till; peter@vouges.se

/Januari 2017