onsdag 18 mars 2009

VOUGES AT YOUR SERVICE!

Att hjälpa till om man kan är för mig en självklarhet!

Igår precis när jag hade hoppat i säng för att se Navy CIS så plingade det på datorn. Skypen vaknade till liv av att Erica frågade - Är du vaken? (Eller är du där kanske det var *ler*) Med ett litet skutt så var jag uppe ur sängen igen. (Känner mig som en fjäder, 10 kg lättare) Skrev till baka till Erica på skypen att jag precis skulle gå och lägga mig. Hon svarade med att ok, hoppa i säng du så ringer jag imorgon istället. SATAN, man blir ju nyfiken när någon gör så......

Idag på morgonen så ringde Erica och frågade om jag kunde hjälpa till att para en tik. Tiken var en ruby från Värmland och hon skulle paras med Alex. (Ch. Vouges Riddick At Leamington). Tydligen hade de försökt att para dessa kvällen innan men Alex hade inte riktigt kommit in i tiken. Hon skulle vara på "rätt" dag enligt proverna som veterinären hade tagit. Detta var Alex första parning och han hade tydligen försökt som om han hade parat massor med tikar. Han är en duktig gosse.

Sagt och gjort Erica och tikägaren kom hit i förmiddags med hundarna och jag skulle försöka hjälpa dem att få till det. Att få till det är inte alltid lätt. Speciellt när det är första gången för både hanen och tiken. Men, men... kände på tiken och hon kändes lite hård. Kom inte in i henne mer än någon/några centimeter. Ännu en tik som har en vulva som inte är riktigt klar eller kan det vara en så kallad "Trappstegs vulva".

Vi försökte få till det, stackars Alex kämpade på så gott han kunde. Och den lilla Ruby tiken var villig och med på noterna och la svansen prydligt åt sidan. Det fick bli att vi höll ihop dem några minuter då han inte kom ända in och fick ett normalt häng. Jag förstår att Erica fick lite panik då det inte alltid är lätt att para hundar. Givetvis så ställer jag upp om jag kan och är ledig. Nomas problemas, at all. Vi gjorde några tappra försök, så nu är det bara att vänta och hoppas på att det blir något resultat.

Efter att tikägaren hade åkt, så satte sig jag och Erica och tjötade en stund. Hon hade köpt med sig jättegoda mackor som vi glatt gluffsade i oss.

Annars så har jag fixat lite med valparna idag (Paul, Edie, Laila & Lilli). Det har varit så hilma skönt vårväder idag. Dörren har stått öppen och valparna har haft en fantastisk dag, med att springa ut och in nästan hela dagen. Nu på kvällen så har de sovit nästan oavbrutet. Lite friskt vårväder kan ta på krafterna på små valpar. Medans hos oss människor är det nästan som att ladda batterierna. Jag fick krafter till att bada hundar.

Nu på kvällen så har Per suttit nästan hela kvällen och jobbat ihop en massa presentationer som han skall ha på några möten nu i veckan. Jag har legat raklång i den andra soffan och gluttat på tv'n.

Nu har jag precis nattat alla hundarna och det är dags att natta mig själv också!!
//Natti

Inga kommentarer: