söndag 3 maj 2009

GÅRDAGEN!

Igår var det en inofficiel utställning på Tjolöholm slott. Bedömningarna började kl 10:00 så jag och Erica anlände lite senare då vi hade ca 50 hundar före oss i våran ring. När vi väl var på plats så fungerade inte p-automaten. Erica slog nummret som stod på automaten och problemet var löst. Erica är en händig kvinna som reder sig själv!!

Inne på området var det fullt av både hundar och folk. Erica och jag satte oss på en plats och bara njöt av solen och atomsfären. Vinden var tyvärr lite envis, och kall. Bitvis så blåste det på ganska bra.

Vi pratade om att så här skulle det vara på ALLA utställningar. Ca 15 minuter till utställnings platsen och fint väder och allt. Nära hemma så man har heller inte långt att åka när allt är klart.

När det väl var dags för Cavaliererna så var Vouges Nathan först ut. Han blev 1a med HP och ägarna var så stolta och nöjda. Sedan var det tikvalparnas tur. Jag hade med mig Vouges Queen Latifah, "Lili" och hon vann klassen med HP. 2a blev Erica med "Bree", Vouges Prelude. Även hon fick HP. I tävlan om Bästa Valp så vann Vouges Queen Latifah och Vouges Natahan blev BIM. Nedan är en bild på lilla "Lili" in action när hon är med i gruppfinalen för valpar. Hon blev inte placerad men jag är hur nöjd som helst, hon gick i koppel..... vilket vi nästan inte har tränat alls!

Vouges Queen Latifah

När valparna var klara så var det bara att slänga sig ur ringen och hämta nästa. Då var det de vuxna Cavalierernas tur. Jag hade med mig "Bailey", bara för skojs skull. Han kan vara lite virrig och behöver lite mera rutin när det kommer till utställningar. Han skötte sig PERFEKT. Han har aldig visat sig som han gjorde igår. Hoppas nu att detta håller i sig till nästa helg!

"Bailey" blev 1a med HP och hack i häl var Ericas "Cade". Domaren hade svårt att välja hon tyckte att både 1:an och 2:an var toppen fina hundar. Jätteglad var Erica då även "Cade" uppförde sig PERFEKT. Han såg riktigt stilig ut och om jag skall erkänna så kände jag att jag var slagen. 3a i klassen blev Vouges Lennie som ägs av Karin & Rolf Naryd.

Tiklassens tur, vann gjorde Ingela med en egenuppfödd hund men hon har sålt henne. Men Ingela är stolt som en tupp ändå. För nedan kan ni se att "Bailey" blev BIR och Ingela med sin Ruby tik blev BIM. (Vet tyvärr inte vad tiken heter)


BIR & BIM

Sedan var det en väldig LÅÅÅÅÅNG väntan. Vi som hade en utställning så nära och trodde att vi skulle vara fort hemma igen. Men gud vad segt det blev på slutet. Både innan och under gruppfinalerna. Ångrar nästan att jag stannande. För timme efter timme gick. Och vissa domare tog verkligen tid på sig att plocka ut sina vinnare. I grupp 9, så blev "Bailey" 4. Han knappt ur ringen förrän jag och Erica satt i bilen och bara ville hem. Snål blåsten hade gått till våra benmärgar och det var sååå skönt att ÄNTLIGEN sätta sig i bilen och åka hem.

Stort tack till Erica för en MYCKET trevlig dag. De var behövligt och så skönt att veta att man har goa människor runt sig. Erica har även tagit alla bilder i detta inlägg....

Väl hemma så hade Per fixat mat. Gluffsade i mig och sedan hörde jag soffan ropa; "Kom Peter, Kom..." jag lydde och sprang dit och somnade nästan bums. Sista dagarna har vait tuffa och jag är/var helt mentalt slut. Idag känns det bättre, även om näsan och kindern är röda och ömma efter gårdagens solande.

Idag skall jag bada och fixa med lite hundar. Plus att jag skall ge små valparna lite att äta för första gången. Så även denna dagen, som alla andra går i hundens tecken.

"Bailey" Grupp-4

Inga kommentarer: