tisdag 30 juni 2009

SEMESTERDAGS!

Dagens blommor

Då var det dags, ÄNTLIGEN, så har årets första semesterdag infunnit sig. Ett helt år har man längtat efter just denna dag. Man har också, i och för sig, använt just denna dag som en ursäkt för att INTE göra saker, typ;

"-Nä, jag har inte tid att måla om sovrummet nu, det får vi göra på semestern" eller "-Nä, hundarnas rastgård kan jag fixa på semestern"... *ler stort* känns det igen??

Sov faktiskt lite extra länge denna morgon (det får man ju göra på sin semester, eller hur?), hundarna kom ut först klockan 8.... Underbar morgon, solen skiner och det är så där behagligt varmt..

Hanna Henningsson-Viberg som var med oss i Borås i helgen skall stanna en vecka hos oss, det är jättekul och vi har bara jättetrevligt. Tyvärr hade "människo-tvättmaskinen" gått sönder (jag vi kallar den för det - för hundarna har sin egen tvättmaskin), så idag var det ett MÅSTE att införskaffa en ny. Jag stod utanför Elgiganten när de öppnade och införskaffade en "extra fin och bra maskin" som säljaren i butik uttryckte sig...

Väl hemma så hjälptes vi åt att få in maskinen, eftersom jag är "teknikern" i familjen så åkte Hanna och Peter iväg för att handla blommor, både för inomhusbruk, men också för altan blomsterlådorna... (förra året kom det inte upp några - så i år var det hög tid)

Jag slet ut den gamla tvättmaskinen och "monterade" in den nya, lite sorgset var det när jag och den "gamla" tvättmaskinen skildes åt då vi upplevt mycket och hade många gemensamma minnen...

Jag och den "gamla tvättmaskinen"


Peter och Hanna hade köpt en "himla massa" plantor, fyllde 5 blomsterlådor och hängde upp dem under fönstrena - det blev så himla fint... På något sätt så hade de också köpt en massa blommor för inomhusbruk, hela vardagsrummet fylldes och ser numera ut som en tropisk trädgård. Måste dock erkänna att fint blev det.

På eftermiddagen plockade vi hundskit i 33 graders värme och lagade en god middag och bara njöt av vårt enkla - men mycket trevliga sällskap av varandra.


Hanna & Peter njuter av en härlig middag


Nu skall vi "hoppa in i duschen" och efter det väntar en bra film... skall bli mysigt... Gud var härligt det är med ÅRETS FÖRSTA SEMESTERDAG!!

Inga kommentarer: