lördag 22 augusti 2009

HALVLEK

Runt 12-tiden kom vi iväg, helt otroligt så kom vi faktiskt iväg på utsatt tid. 4-5 timmars bilkörning låg framför oss. 8 hundar (varav 2 japaneser) tillsammans med packning för 3 dagars bortavaro knöddes tillsammans med oss i bilen. Varje millimeter utav XC70 var utnyttjad till max. Peter har försökt att övertala mig länge nu att vi skall köpa oss en buss (inte en sådan där liten minibuss) utan en RIKTIG buss, som vi (läs Per) skall bygga om till våran alldeles egna turnebuss - precis så som alla dansband har som kör land och rike runt...

Nåväl, vi stannade i Jönköping och tankade magarna, MC Donalds stod och väntade på oss och vi åt lite Italiensk meny med amerikansk dryck till, faktiskt riktigt gott och som avslutning tog vi varsin Latte. Efter maten njöt vi (läs Per) av en ljudbok och de övriga 9 somnade tryggt till ljudet av den spännande historien.

Flottsbro kamping närmade sig med stormsteg, mitt emellan Södertälje och huvudstaden, vi hade fått (läs betalat dyrt) ett litet rött hus med vita knutar, 2 sovrum, kombinerat vardagsrum och kök, samt dusch och wc... riktigt mysigt och bra anpassat för hundarna. Vi åt en god macka på kvällen, drack lite kaffe och var faktiskt i säng redan vid 10.

Nattens bravader bestod i ett bryskt uppvaknade av att regnet formligen piskade på rutorna till sovrummet. När vi gick upp vid 6.30 så var fortfarande ljudet av regnet på nära avstånd. Jippe, är det något man älskar som hundägare så är det just ösregn, speciellt på en utställningsdag.

Efter att ha rastat hundarna, packade vi in japanerna i bilen och skulle på vår första "Japanese"-special. 23 japaneser var anmälda, så många har jag nog aldrig sett på en och samma gång. Det tog oss en halvtimma från Flottsbro till Östnora Kamping där utställningen skulle vara.

Självklart skulle det ösregna när vi kom fram, vi fick halvspringa med tältet, sätta upp det i ösregnet. Rasen Phalene var före oss i ringen vilket gjorde att regnet hann upphöra innan vi skulle in. Vi hade anmält 3 japaneser men Betty fick inte följa med då hon börjat löpa.

När BH-klassen var avgjord så var Koko Bästa Hane och Bubu var Bästa Hane reserv. Vi hade haft en toppendag. Roligt var det också för My som fick ytterligare ett cert på sin hane från "Koko's" uppfödare i Holland. BT-klassen vanns av Katarina med sin Elsa och certet gick till Eva-Britts fina junior tik. Koko avslutade med att bli Bäst i Rasen. I "Best in Show" blev Koko BIS-1.

Mycket nöjda med utställningen åkte vi tillbaka till kampingen för att starta att bada Cavaliererna för morgondagens utställning. 6 stycken är anmälda. Lena och Tomas kom förbi och vi åkte och hämtade pizza som vi åt i det fina vädret.

Nu är klockan snart 23 och vi har bara en hund kvar att göra. Vattnet har blivit kallt i duschen och vi får vänta en liten stund. Det är lovat fint väder i morgon, förhoppningsvis väcks vi inte i natt av ett piskande ljud mot fönstret...

Önskar alla lycka till imorgon...

Inga kommentarer: