tisdag 27 mars 2012

HOPPSAN!!!

Idag på morgonen städade jag hos alla valpar och tänkte att tidningspappret går jag ut och eldar. Brukar göra det och det brukar då givetvis inte vara några problem. Har aldrig varit i alla fall!!

Men idag… Maj gaaad, säger jag bara. Ut och tuttade på och en helsida av en av tidningarna flyger iväg, högt upp i luften. Den brinner som bara attan och landar på vår gräsmatta som inte är klippt på ett tag. Man kan säga att den ser ut som torkad hö, av prima kvalitet.


Vad händer då? Jo, det brinner som bara satan och jag får tag på en plast kratta och börjar slå som en galning omkring mig. Krattan smälter givetvis och jag fortsätter och slå som en galning men då endast med ett halvruttet träskaft. Elden sprider sig snabbt och drar sig mot hästhagen som är full med hästar som bara står där och glor på mig. De flyr sedan då röken från gräset blir väldigt tjock. Så tjock att jag nästan inte såg var det brann.

Livrädd för att det skall sprida sig vidare till hästarna fortsätter jag att slå och slå. Då upptäcker jag att elden är på väg mot en jättegran som vi har på tomten. Tänker bara – Asså shiiit, tänk om det tar fjutt i den, vad händer då!!?

Jag springer omkring som en galning i mina Birkenstock tofflor och när väl elden är släckt så är mina fötter lika svarta som gräsmattan. Puh, dagens motion är gjord och jag känner att jag nu skall sätta mig på altanen och ta en go kopp kaffe och njuta av värmen. Men då från solen och inte från någon jäkla gräsbrand. Herregud säger jag bara….

Så tänk och lär av mig och mitt misstag idag. Det är torrt ute och jag lovar…. Det går fort, väääldigt fort!! Känner mig ändå lite som en brandman idag.


Nu kan jag bara hoppas och se fram emot det nya fina gröna gräset växa fram. Man får se det positivt, eller hur??

Undrar vad jag skall hitta på för bus imorgon??

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch vilken otäck upplevelse! Lätt hänt, tur att det inte gick riktigt illa.

Anonym sa...

Är det du till höger eller vänster på bilden? Äh skitsamma snyggt vilket som :-)

R