söndag 22 april 2012

KUNGSBACKA SUPERSTARS!!!

I helgen har vi badat våra Cavalier flickor eller skall jag kanske säga tanter!! För när de en efter en blev badade så kändes det nästan som om den ena var äldre än den andra. Alltså har vi vårt helt egna, Kungsbacka Superstars.

Äldst i gården just nu är ”Hannah”, Ch. Vouges Insomnia. Hon är nu 10 år gammal och har åldrats snabbt den sista tiden. Har blivit lite spröd och bräcklig. Men hon har humöret och tron på livet kvar. Precis som hennes pappa ”Jacko”, Ch. Craigowl Crackerjack hade då han var gammal.
Listan på våra inneboende;
-          Ch. Vouges Insomnia, ”Hannah” – 10 år

-          Ch. Vouges Jennifer, ”Jennifer” – 9 år

-          Ch. Craigowl Ritz, ”Loreen” – 8 år

-          Ch. Clopsville Cimarron, ”Riah” – 7 år

-          Vouges Upsadaisy, ”Sarah” – 7 år

-          Ch. Vouges Ruthie, ”Ruth” – 7 år

-          Ch. Vouges Charlotte, ”Lotta” – 6år

-          Ch. Vouges Christina, ”Tina” – 6 år

-          Ch. Vouges Delicious, ”Lisa” – 6 år

-          Rosscrea Simply Red, ”Poppy” – 6 år

Att ha såhär många gamlingar är faktiskt riktigt mysigt. De har stannat även om jag vet att många kastar ut dem med diskvattnet när de inte längre ”behövs” i kenneln. Mina har stannat och jag är så glad över alla dessa tanter.  Visst, en och annan har flyttat till ett annat boende, men dessa har kanske behövt ett boende med lite speciell omvårdnad. Med en vård som vi inte riktigt har kunnat tillgodo se här hemma.
Alla lika fina på olika sätt. Än så länge är det bara ”Hannah” som har börjat bli lite senil. Å hur gulligt är inte det när man få gå ut och hämta henne då hon inte har fattat att alla andra har gått in. Hon går där ute och strosar. Vad hon gör?? Ingen aning….
De unga då? Oj, de är verkligen inte många nuförtiden. Fritidsgården har förvandlats till äldreomsorg istället. Har liksom hamnat i ett mellan läge, men så blir det när man behåller sina kompisar i sitt liv. Jag känner verkligen ingen stress över detta, jag är mega stolt över mitt helt egna – Kungsbacka Superstars gäng!

På grund av ekonomiska själ så har fritidsgårdarna blivit färre i Kungsbacka kommun. Men i Edsvalla satsar man hårt på ungdomar och där får de utvecklas och "glittra & tindra" i kapp.Massor med aktiviteter som krovgrillning står på schemat. De är ju ändå de unga som är vår framtid, samtidigt får vi inte glömma de gamla som har gett oss framtiden!!


Nästa vecka är det Kungsbacka Superstars gubbvecka. För på listan att fixas så står;
-          Ch. Vouges Hanky Panky, ”Hank” – 10 år

-          Ch. Clopsville Jack Daniels, ”Jack” – 10 år

-          Ch. Rosscrea Free Loader, ”Frankie” – 6 år

-          Ch. Vouges Charlatan, ”Teddy” – 6 år
Häromdagen hittade jag "Jack" vår helt egna "fixar nisse" på framsidan av huset helt själv. Där skulle han verkligen inte vara, i alla fall inte själv. Hur han kom dit? ja, det vet bara "Jack"!!
Vilken låt är då bäst att ha på högsta volym när ”gänget” badas och fixas från topp till tå. Allt från öron till klor….  När man badar ”Loreen”, så står hon där i badet genomblöt och dränkt som en katt, men ändå ser hon så där divig ut som bara hon kan göra då kan man inget annat än säga. –  ”You’re a superstar, yes that’s what you are…..you know it”
Fast om man skall vara ärlig så kanske även ”Leende guld bruna ögon” hade funkat hur bra som helst, eller hur!!!

Inga kommentarer: