tisdag 31 juli 2012

LITET KVÄLLS TIPS!!!


Fler av det grejer jag har beställt kom idag. Om vi börjar med vad jag beställt till hundarna så tar vi det som jag beställt till MIG en annan dag!!

Vet att det finns uppfödare som inte vill dela med sig av tips och knep de använder till sina hundar. Varför då? Sån är inte jag, kommer jag på fler tips så givetvis skall jag dela med mig.
Tips på bästa hundtugget är Koklövar. Hundarna blir som galna och dessutom så håller de ganska länge. I alla fall för mina Jappar. De ligger just nu lite överallt i köket precis som om det vore märgben. Hundarna sover efter att ha tuggat, gnagt och jagat varandra om att ha det bästa och så många som möjligt.
 Koklövarna blir heller inte kletiga när de tuggar på dem vilket är toppen, för annars så tycker jag att ”Blöta hundtuggisar” bara kletar och fastnar i pälsarna.
Koklövar låter kanske inte så smaskigt men jag har aldrig haft något bättre till mina hundar. Gillar inte alla dessa rökta grisöron och annat. De ger bara hundarna ränneskita, i alla fall mina. Sedan dessa oxhuds pinnar malda eller inte gillar jag inte heller. Är nästan livrädd varje gång att de sätter något i halsen. Sedan när det börjar springa omkring med de i munnen ser ju livsfarligt ut.
Hade förrestenn en valp för några år sedan, hon och hennes syskon fick malda tuggpinnar. De var då runt 8 veckor gamla. Hon klarade inte detta då hennes mage blev helt ur balans. Vi fick lägga in henne på Västra Djursjukhuset och tyvärr klarade hon sig inte. Tänk, hon dog för att jag var snäll och för att hon tyckte tugg pinnen var god. Så himla sorgligt!!
Sedan dess har jag varit noga, eller fyndigare sagt, "benhård" med vad mina hundar tuggar på, för tugga och använda sina tänder måste de. – Koklövar , säger jag bara. Det kan inte bli bättre!!
Koklövar kan du beställa HÄR!!

Koklöv - 10 Pack ca 50 kronor
Lilla Betty tuggar på så gott hon kan!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Söööta Betty :)))

Cucciolo sa...

Jag har också haft klövar till mina. Tycker de luktar lite illa om de äter inne, och de gör in i h****** ont att trampa på! Fast hundarna älskar dem, så det får man ta om de dessutom också håller sig bra i magen. Man kan köpa på utställning i DK om man råkar vara på nån sån.