tisdag 23 oktober 2012

ANALKLÅDA!!
Alla har vi väl sett den hemska reklamen på TV´n. Fast denna är kanske lite snällare vi slipper i alla fall se tjejen stå och gnida röven som en galning mot ett träd i någon park någonstans.
Att människan har analklåda verkar ju efter att ha sett denna video vanligare än var man kanske tror. För vem har tänkt på analklåda innan man såg reklamen? Tydligen tycker detta företag som gör AC3 Comfort att det är så vanligt att man väljer att plöja ner en massa miljoner i reklam för att sälja.
Om nu människan har fått problem med analklåda de senaste åren så kan då hundar kanske ha detta? Eller kanske andra djur? Eller varför åker hundarna kana på rumpan över någon lite ruggig matta. Eller måste det alltid vara problem med analsäckarna som hundar har?
Hum – Svår fråga eller hur. Men om jag tittar på mina hundar så har jag nog med handen på hjärtat haft 2 hundar genom alla år som har haft analsäcks besvär. Dessa var lätta att hantera hemma och de har heller aldrig fått tillbaka problemen.
Konstig nog som uppfödare så behåller man ALLTID den valp som inte får dessa problem. Hur kan det vara så att jag alltid behåller eller köper de valpar som inte har dessa problem. De valpar man säljer går till veterinären för att tömma sina analsäckar en gång i kvartalet. Så ofta att veterinärerna inte är sena med att föreslå en operation.
In och karva i den stackars hunden och säkert hittar veterinären nått annat som måste fixas. Men det kan inte göras förrän penicillinkuren är över. För det var något man såg i halsen när den sövdes. Fast andra problem kom redan innan man han kolla i halsen för hunden blev dålig i magen av penicillinet och behövde en magmedicin. Men magmedicin som sedan gjorde att hunden resten av sitt liv blev ordinerad dyr specialmat. Sen går det bara vidare och vidare…. Tillslut har man den sjukaste hunden i världen som äter cortison, Losec och annan shit!
Kunde det bara ha varit lite analklåda? Eller vem tömmer analsäckarna på Vargarna i skogen, - Skogsmulle?

 

Inga kommentarer: