torsdag 28 november 2013

TIDEN GÅR....

CH. VOUGES CHARLOTTE
 
Tänk vad tiden går, ibland hinner man verkligen inte med. För över 7 år sedan tog vi med oss två tikar, Ch. Vouges Insomnia och Ch. Vouges Jennifer och drog till England. Där blev båda parade, visserligen med samma hane vilket inte riktigt var tänkt innan vi åkte. Men varför det blev så är en lång historia och pga våra hälsoregler vi har på Cavalierer i Sverige.

CH. VOUGES CHARLATAN

Skit samma, samma hane blev det tillslut i alla fall och det blev ju bra det också. Hanen vi valde då var GBCH. Pascavale Enchanted. Allt gick bra och hela resan var väldigt spännande. Vi hoppades inte för mycket på att det skulle bli något utan såg det mer som en semester resa, förena nytta med nöje liksom. Mest spännande var kanske detta med gränser och pass för hundar var lite nytt då, i alla fall för oss. Vi passade också på att hälsa på lite vänner och bilade omkring i England under en vecka. Vi stannade även till i Tyskland hos den kända kenneln Bonitos Companeros och Klaus och Marcus på vägen dit och hem.
 
CH. VOUGES DELICIOUS

Sedan ca 63 dygn senare så kom resultatet. "Hannah", Ch. Vouges Insomnia fick 5 valpar. 3 hanar och 2 tikar. "Jennifer", Ch. Vouges Jennifer fick också fem valpar. Men hon fick 2 hanar och 3 tikar. Sammanlagt blev resultatet 10 fina valpar. - Oh Boy, vilket resultat!! 

Det visade sig också att alla valparna blev fina. "Hannah, fick Ch. Vouges Charlatan, Ch. Vouges Christina, Ch. Vouges Charlotte stannade hos oss. Vouges Chippendale (3 cert) fanns också i vår ägo i några år innan han flyttade till Finland och gjorde det bra där med att bland annat vinna BIS på största specialen i Finland med över 200 anmälda Cavalierer. Vouges Cameron flyttade som liten valp till Frankrike och har varit en bra avelshane. 

CH. VOUGES DRAMA QUEEN
 
"Jennifer", Ch. Vouges Jennifer var inte mycket sämre. Ch. Vouges Delicious och Vouges Dramatic (1 Cert) stannade hos oss. Ch. Vouges Drama Queen flyttade till Kennel Hazelcoat's och har gjort det mycket bra där både i avel och på utställningar. Samma resa gjorde Vouges Delightful fast hos kennel Emperix i Sundsvall. Vouges Delighted flyttade som liten valp till ett underbart sällskapshem och är den enda av dessa 10 valpar som aldrig varit i avel. Fast han var på någon inofficiell utställning som valp där han blev BIS-Valp. 

CH. VOUGES CHRISTINA
 
Så vad skall man säga, toppen fina valpar som har gjort det bra på alla sätt. Nästa generation, och nästa igen efter dessa valpar har gjort det bra med både champions och cert vinnare. Kan ju inte önska mer av en sådan resa. Nu är de alla redan 7 år och idag fyller dessutom "Jennifers" valpar år, - Stort grattis!!
 
VOUGES DRAMATIC - 1 CC

Tiden går och allt känns som om det nästan var igår. Är väldigt glad att jag gjorde denna resa och skulle gärna göra det igen om inte allt var så in i helsike krångligt. För att göra något nytt och spännande är inte alltid det lättaste att få till. Bästa matchen av hanhund finns ju inte alltid hos grannen. Dessutom var allt kring dessa valpar väldigt dyrt med resa och allt, men det kostar att ligga på topp. - Smakar det så kostar det!! ;)

VOUGES CHIPPENDALE - 3 CC'S
 
Nu skall vi inte se bakåt utan framåt, även om det är lite kul att titta tillbaka lite ibland. För nästa generation är nu på väg genom Vouges Wedding Song (1 Cert & 3 R-Cert) som snart skall ha sin första kull med valpar och är en dotter till Ch. Vouges Delicious.
 

Inga kommentarer: