måndag 10 juli 2017

TVÅ DAGAR I TVÅÅKER

Måste säga att vi hade två väldigt trevliga dagar i Tvååker i år. Jag var verkligen orolig för vädret innan men jäklars vilken tur vi hade. Det var perfekt väder för en hundutställning. Gordon kom till oss sent på torsdagen och var med oss i Tvååker och snart åker han vidare upp till Piteå där han skall döma Cavalierspecialen.

Vi hade bara med oss Japanese Chins i år och ibland räcker det faktiskt med en ras. Svårt att koncentrera sig på två raser samtidigt. Man blir bara stressad och kan liksom inte njuta av dagen. En utställning skall vara kul och då vill man inte springa runt som en yr höna hela dagen.

På fredagen hade vi äran att ha en rasspecialist som domare, det är inte så ofta det händer på Japanese Chins. Tony Allcock från England dömde och han har själv fött upp många fina Japanese Chins genom åren under kennel namnet - Sleepyhollow.

BIR - CH. ARANEL KENZO
BIM - CH. VOUGES ROIYARU HOUSEKI

Dag ett på fredagen så var vår "Kenzo", Ch. Aranel Kenzo både BIR och Bästa Veteran. Hans son "Uno", Ch. Vouges Roiyaru Share-Do var 2a Bästa Hane med CACIB och vår lilleman från Ryssland "Igor", Omikudzi Truffle var 4a Bästa Hane med Cert. 

På tiksidan hade vi med "Tyra", Vouges Roiyaru Kisaki som vann öppenklass och lilla "Dolly", Ch. Vouges Roiyaru Houseki som slutade dagen med att bli bästa tik och BIM. 15 Jappar var anmälda vilket är en bra siffra. 

BIR - CH. VOUGES ROIYARU SHARE-DO
BIM - CH. VOUGES ROIYARU HOUSEKI

Dag två på lördagen hade vi en ny domare vilket då givetvis också blir nya resultat. Denna gång slog "Uno" till och blev Bästa hane och BIR. "Kenzo" blev Bästa Veteran och slutade som 3a Bästa Hane. 4a Bästa Hane med Cert blev Vouges Roiyaru Souzoku som vi sålt till Norge. Han har nu cert både i Norge, Danmark och Sverige och väntar nu bara på att bli två år så att han kan jaga ett sista innan det kan bli ett championat. - Stort grattis till hans ägare - Torhild Olsson!! 

På tiksidan hade vi bara med oss "Dolly" och hon slutade som dagen innan. Bästa tik och BIM. Domare idag för 12 anmälda Japanese Chins var Pirjo Aaltonen från Finland. 

VOUGES ROIYARU SOUZOKU
(Chinart Tada Musuko - Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu)

Inga kommentarer: