tisdag 21 november 2017

VALPA, RENSA & SORTERA...

Igår den 20 november 2011 föddes en fantastisk Cavalier kull med hundar som bl.a gav oss Ch. Vouges Dynasty, Ch. Vouges Disturbia, Ch. Delirious & Vouges Diplomatic (1 Cert). Nu är de alla redan 6 år och deras ägare och gjort ett fantastiskt jobb med dem alla. Idag den 21 november 2017 föddes en annan fantastisk kull med då med Japanese Chins.

Stolt Zama med sina små

Lilla "Zama" har till och från hållit mig vaken i natt. Men på ett bra sätt, hon har inte varit jobbog alls. Jag har bara sett alla tecken komma på att nu är det snart dags. Jag har faktiskt varit lite orolig för "Zama" har varit stor de sista dagarna och då menar jag mega stor.

Ganska prick 12:00 så kom den första vilket var en hane. Sedan rullade det bara på och "Zama" var så duktigt och sa inte ett ljud när valparna kom. Så jag fick verkligen hålla koll på henne hela tiden. Hon bara lyfte på rumpan och plötsligt var det en valp där.

Jag visste ju inte riktigt vad jag hade att vänta mer än att hon var stor men det rullade på och tikvalp efter tilvalp kom sedan till världen. Allt slutade med att det blev 1 hane och 5 tikar. Het otroligt att det blev så många, det tog liksom aldrig slut. Allt gick som sagt sidigt och tog ca 2,5 timma från första till sista.

Alldeles nyfödda och knappt torra

Valparna ser fina ut, de är jämnstora och pigga. Vikterna ligger på ca 120-158 gram. Helt ok med tanke på att det var många valpar i lilla "Zama's" kropp. Nu skall jag försöka njuta av dessa små men det är lite tufft då jag fortfarande har lilla "Titti" i min tanke. Jag känner att ju längre jag håller på med hundar desto mer orolig och stressad blir jag. Kanske inte så konstigt då jag nu 30 år senare vet vad som kan hända. Men jag vet också hur underbart det är att se nya små liv komma till världen så man får ju heller inte glömma det. 

Valparnas stamtavla


Samtidigt som "Zama" kämpade på nedanför mig så satte jag mig och sorterade en massa papper. Det blir ju en del papper när man har hundar och jag är verkligen specialist på att lägga allt på hög. En hög som tillslut blir så stor att den bara rasar. Så när jag satt fast med "Zama" så passade jag på att sortera och rensa lite. Alla papper hamnade i rätt mapp och det blev ordning och reda. Så skönt att ha det gjort, för nu kan jag ju börja bygga på en ny hög...   😜

Inga kommentarer: