onsdag 4 februari 2009

HUR KAN EN FJÄDER BLI EN HEL GÅS?

Två människor sitter och pratar och diskuterar olika saker. Sedan skiljs dom åt och åker åt var sitt håll. Den ena tar med sig en fjäder på vägen.

Denna personen med fjädern pratar med en annan person, om det som han/hon pratade med den första om. Dessa skiljs åt och och den "nya" personen tar med sig en hel vinge på vägen hem.

Denna personen träffar ytteligare en människa och pratar om vad som har sagts i föregående diskussion. De lämnar varandra och denne "nya" person tar med sig en hel kropp.

Sedan forstätter det om och om ingen. Tillslut har man gjort en hel Gås av en liten fjäder. Den första diskutionen låter inte längre som den gjorde från början.

Detta verkar hända om och om ingen i denna fantastiska hunvärld. Varför? Vad kan man göra för att det inte skall bli en hel Gås? Går det verkligen att göra nått, eller är det så här det är? Kanske bara att acceptera.

Ni som såg programmet Kalla Fakta på TV 4. Såg härom dagen att dun industrin är väldigt rå.
Gässen har det inte lätt, det plockas brutalt medans de (lever) skriker och vissa svimmar i chocken av smärta, andra dör! (Jag såg inte Kalla Fakta, klarade inte ens att se reklamen inför programmet)

Är det här vi skall hamna, för när storyn har blivit en Gås så är det tyvärr alltid någon som skall plockas. Att vara den som plockas kan göra VÄLDIGT ont!

Inga kommentarer: