onsdag 22 april 2009

CH. LIANE'S INSPIRATION

"Macho" precis innan han kom till Sverige

Lille "Macho" fyller 5 år idag. Till oss kom han som en blyg 1-åring från Tyskland. Han gjorde inte skäl för sitt namn, Macho, då han var en försiktig och blyg liten kille. Men med tiden blev allt bättre, och nästan allt släppte efter ett tag.

Vi hade ingen tanke på att köpa Macho övehuvudtaget. Men det kom ett mail från Tyskland där vi fick ett erbjudande att köpa honom. Vi funderade ett tag och bestämde oss för att åka och titta på honom. Det var långt att köra ca 100 mil en väg. Vi startade TIDIGT en morgon, vår resa från Sverige och anlände i Tyskland på kvällen. När vi väl kom fram så kunde inte uppfödarna ett ord Engelska. Varken jag eller Per är några hejare på Tyska. Men vi hankade oss fram med det få ord vi kunde. Och fick även köra lite teckenspråk. Men som tur var så kom en syster till Liane senare på kvällen och hon kunde Engelska bra, så hon fick bli våran tolk.

Allt löste sig jättebra tillslut och vi bestämde oss för att ta med oss Macho till Sverige. Senare på kvällen skriver vi alla kontrakt och får våra papper, pass mm. Hoppar i säng för att gå upp väldigt tidigt och åka hem, 100 mil igen. *puh*

Macho har inte varit på så "många" utställningar, han fick sina cert och Championat ganska snabbt. Första certet fick han i Maj, Skara -07 för Denise Clark Australien. Andra certet kom en månad senare i Vänersborg för Arne Foss, Norge. Och 3dje certet & championat i Juli, för Diane Andersson USA, i Ransäter (Se bilden nedan).

"Macho" bor numera med Göran Johansson i Torslanda. Göran har Kennel Fenvolds och har mest tjejer (Men en Charlie hane) så Macho har det toppen i sitt lilla harem. Kanske gör han mera skäl för sitt namn där... Vi samäger Macho och det fungerar hur bra som helst. Göran och Macho var här i Lördags då vi hade vår veterinär träff. Macho fick ett nytt intyg på sitt hjärta vilket var UA! Så skönt!


Ch. Liane's Inspiration

Inga kommentarer: