torsdag 23 juli 2009

REGNET DET BARA ÖSER NER...

Inbillar mig att alla människor har ett utrymme i huset som ALLTID är "skräprummet", det kan vara ett extra sovrum, vardagsrum, toalett, hall eller vad som helst, där man ställer in "bra att ha saker" som man inbillar sig att man i framtiden kommer ha ett behov av. Vissa människor har en vind eller källare som fyller den funktionen - tack gode gud att vi inte har en källare eller vind som vi kan nyttja... vårt skräprum har varit "det allra heligaste" - det vill säga SOVRUMMET!!

Onsdagen var en skön men kreativ dag, det var då det regnade "lite" och man kunde både vara ute och inne, vilket gjorde att ÄNTLIGEN skulle sovrummet få sitt "storröj" och återigen få vara ett sovrum och inget annat. Skall sanningen fram så berodde "storröjet" på att hemmabiosystemet lade av och projektorn som vi har i sovrummet inte ville visa varken lite TV eller någon bra DVD-film...

Så sovrummet blev ett sovrum igår, alla "bra att ha saker" är borta och nu så är sängen och hemmabiosystemet rummets mittpunkt... nu funkar det igen och alla är lyckliga.

I morse klockan 8 ringde klockan, det var dags att släppa ut hundarna. Något välbekant slog på rutan och man kunde konstatera att det regnade kraftigt ute. Nåväl, om jag satte på kaffe och läste morgontidningen i lugn och ro, så skulle säkert regnet upphöra.

3 koppar kaffe, 4 ciggaretter och läst både Dagens Industri och Göteborgsposten. Fortfarande regnade det kraftigt och nöden hade ingen lag. Hundarna skulle ut, klockan var kvart i 9 och nu ville de ut.

De hade mycket bråttom ut, rusade mot dörren och jag efter för att öppna - hälften av gänget var utanför dörren innan de uppfattat att regnet piskade mot deras nosar, den andra hälften (som är de "gamla i gamet"), stannade bryskt vid dörrposten, tittade upp på mig och man såg i deras uttryck att de ville säga... "-Hallå, tror du verkligen att jag går ut i detta väder, pucko!!"

En snabb kiss, max 30 minuter ute i regnet och in kom allihopa igen, burr, inte vill väl någon vara ute i detta ösregn... Valparna fick frukost i köket, inte fick man ut dem i regnet idag. Det blev både en "etta" och "tvåa" gjord på köksgolvet... hmm... va kul det är att vara kennelägare en regnig och härligt dag...

Om man inte haft en kennel, vad hade man gjort idag då..? Man hade vaknat, säkert inte föränn vid 11-snåret, hört regnet slå mot rutan, hämtat en DVD-film och kaffetkoppen, smugit ned i sängen och njutit av morgonen med en god film och kaffe...

Pust, det är tur att man har en kennel - inte vill man väl uppleva något sådant!! *ler*

1 kommentar:

Annica sa...

Förstår vad du menar. Vi har precis "letat fram ett förråd" och sorterat allt som fanns där inne.
Det blev många turer till soprummet!
Hoppas ert sovrum får fortsätta vara just ett sovrum!

Annica