måndag 31 maj 2010

CLOPSVILLE PASSOA

CLOPSVILLE PASSOA
(Ch. Aranel Cosmic - Clopsville Gin Fizz)

"Åh, denna natt, denna ljuvliga natt. Som vi kallar Bella Notte".

Nja, riktigt så är det väl inte att sitta uppe en hel natt. Men man kan ju drömma sig bort! Att sitta och få valpar en hel natt tar mycket mer på en, än vad man tror. Ändå gör man INGET. Man sitter och övervakar, dricker en kopp kaffe, dricker en kopp kaffe till. Plus alla cigg!! Men med alla årsböcker mm som jag fick av Barbro här om dagen så hade jag massor att läsa.

Clopsville Passoa eller "Summer" som vi kallar henne till vardags bor annars hos min faster Märit. Hon är även tidigare haft Vouges Hot Shot som ligger bakom många av våra helfärgade Cavalierer.

I fredags hade hon sina 63 dygn. Därför var det bara Per som kunde åka till Specialen i Stockholm. Min tanke var att hon skulle få några dagar tidigare, så att jag kunde åka med. Men så blev det inte. Det var också därför vi inte hade anmält till Österbybruk. En dag kan en av oss åka själv, men två... Det är inte lika roligt. Man kan inte vara överallt även om man vill ibland.

Men "Summer" blev aldrig riktigt tjock. Ibland trodde jag att hon var tom, men när det kom lite ljusa flytningar så tänkt jag, - ja, ja det blir i alla fall en. Och han (kände på mig att det var en hane) skall heta Alejandro som Lady Gaga's senaste låt heter.

Flera andra uppfödare har varit här och sett "Summer" dagarna innan hon skulle ha. Men några har varit tveksamma, några har tippat på en eller max två. Jag trodde stenhårt på EN!!

När väl Lille Vouges Alejandro tittade ut runt klockan 04:00 imorse så kändes det som om det var klart. Men inte, "Summer" började tjosta och krysta igen. Och en timme senare. Då kom en liten tikvalp. klockan var då 05:00 och jag började piggna till. Herregud, var hade hon gömt den? Tilläggas bör att "Summer" är en liten tik. Alltså inte så mycket att gömma två tjocka fina valpar i.

Sedan gick hon och la sig med sina två små knattar. Men då såg hon inte riktigt tillfreds ut. Runt 06:00 kommer YTTERLIGARE en tikvalp. Fast denna är mindre, hon ligger på 120 gram och är lite svag och medtagen. Vi får hoppas att hon piggar på sig under dagen.

Helt otroligt!! Hur kunde hon gömma 3 valpar i denna lilla kropp. Hon såg faktiskt nästan inte dräktig ut. När "Riah", Ch. Clopsvilla Cimarron fick sina valpar för några veckor sedan var hon stor som ett hus, och hon fick också tre!!

"Summer" skötte detta galant. Tänk att en bortskämd liten hund också vet hur det går till när man skall få valpar och bli mamma. Stolt pappa till valparna är Ch. Rosscrea Free Loader!


Nöjd pussar hon på sina små.
Här var dom två och jag trodde det var klart! ;-)



Inga kommentarer: