torsdag 2 september 2010

GOTLAND - LÖRDAG

Upp med tuppen, rasta hundarna för att ge oss iväg till utställningen. Per & Thomas hade varit kvällen innan och satt upp tälten, så att vi enkelt och smidigt kunde rulla in hundarna på morgonen.

Väl framme så är det bara att sätta sig ner med en kopp kaffe och en cigg. Varva ner och kolla in läget både i katalogen och hur ringarna ligger då vi skulle visa både Cavalierer och en Japanese.

"Kenzo" var först ut. Det var 10 Japaneser anmälda för Mrs. Joyce Manton Crawford från Irland. Extra kul var att lille "Valle", Vouges Roiyaru Furyo och ägare Gun-Britt var där. "Valle" är ur vår första kull Japaneser. Han vann Juniorklassen, vilket var väldigt kul. Grattis Gun-Britt!

Sedan var det dags för "Kenzo", han blev bästa hane med sitt 22:a Cert och slutligen BIR. Ingen tik fick CK, så det blev inget BIM!

JWW-2010 ARANEL KENZO - BIR

Sedan var det dags att rusa tillbaka till Cavalier ringen och se till att hundarna kom iordning. Lena började med att visa "Todd", Hazelcoat's Thaddius Todd. Han vann juniorklassen och fick CK.

Näste man ut var "Rickey", Clopsville Gin Rickey, han blev 2a i Unghundsklassen med CK. Även Jackson var 2a, fast då i Champion klassen.

Det så ut att bli en spännande Bästa Hane!! och det blev det, vilken rysare..... "Todd" blev Bästa Hane och fick sitt första Cert, "Jackson" slutade som 4a Bästa hane. WHOW!!!

Sedan var det dags för flickorna att visa var de kunde. "Maya", Hazelcoat's Changeling var först ut och vann Juniorklassen med CK. Sedan var det dags för "Tina", Vouges Christina och "Paris", Vouges Drama Queen. "Paris" drog det längsta strået och vann med CK och "Tina" var 2a med CK.

Dags för en lika spännande och rafflande Bästa Tik. "Todd's" mamma "Paris" vann och fick även hon sitt första Cert. "Tina", var en god 2a Bästa tik. WHOW igen, grand slam!!

I BIR:et slog sonen "Todd" sin mamma och blev BIR och "Paris" blev BIM. Lyckan var total och Lena släppte en och annan seger tår. Eller ja, många seger tårar!! Grattis LENA!!!

BIR - HAZELCOAT'S THADDIUS TODD BIM- VOUGES DRAMA QUEEN


Sedan var det en lång väntan till att gruppfinalerna skulle dra igång. På något konstigt sätt så byttes gruppdomaren ut och en annan gruppdomare kom och belsutade vem som skulle vinna grupp-9. Men vad gjorde det, det var ju samma domare som dömde Cavaliererna, vilken var en bra fördel för Lena och "Todd".

Och det visade sig att det var ju riktigt bra. "Todd" blev utplockad och hamade som Grupp-res!! Jippie.... Lena och "Todd" var så fina i finalen. Jag tror (eller vet) att Lena fortfarande svävar på moln. "Kenzo" var också med i gruppen men fick ingen placering!

HAZELCOAT'S THADDIUS TODD - GRUPP-RES

Herregud vilken dag, 2 BIR, 1 BIM, 3 Cert och en Grupp-res. Allt kom från den lilla "Gula Villan" en bit därifrån. Detta skulle ju firas, Johnatan bokade bord klockan 20:00 på en mysig restaurang för ett Cavalier gäng på 12 personer. Hem och mata hundar och slappa lite för att sedan dra till Visby och fira dagens framgångar!!

"THE WINNERS"
Lena & Thomas på en Get eller Får eller vad det nu skall föreställa.
(Vi sa i alla fall, "kåtbock"!)

Väl framme vid restaurangen så kom 10 av 12. Vi hade hur mysigt och trevligt som helst. Alla var på toppen humör och det fnissades och skrattades.... en och annan mera seriös och allvarlig diskution kom upp... men det förtog inte hur trevligt vi hade med god mat och dryck!! =)

Bordet från ena sidan....

... och från andra!!

Tack ALLA som kom för en mycket trevlig kväll. Kanske kan vi göra detta till en tradition, när vi alla är på Gotland?

Väl hemma igen efter en trevlig kväll med "gänget" i Visby så skulle vi börja rasta våra hundar. Vi hann få få ut tre hundar, sedan gick ytterdörren igen och i LÅS!! åhhh, det var en såndär dum dörr som man behövde "ploppa" upp så att den inte låste sig. Där stod vi alla fyra och tre hundar på trappan utelåsta.

Paniken började komma, hur sjutton skulle vi lösa detta mitt i natten. Hundarna som var inne satt och gapade och väntade på sin tur att bli rastade.

Som tur var hade Thomas en nyckel i fickan (De två till huset låg innanför dörren, en i min väska och en i Lenas) och den var till bilen. Han fick ta en tur till Hotellet som vårt hus tillhörde och fråga om det fanns en 3:dje nyckel. Med sig fick han en knippe nycklar..... ingen passade.!!

Åhhh, igen.... hundarna inne blev mer och mer otåliga. Även vi!! Denna kvällen var det ganska rått och fuktigt. Lena & Per satte sig i bilen och fantiserade om hur vår kväll/natt skulle kunna komma att se ut.

Thomas åkte tillbaka till hotellet och lämande tillbaka knippen med nycklar han hade fått. Väl tillbaka till "Gula Villan" så sa han att ägaren till Hotellet och alla små hus runt om skulle komma och hjälpa oss. Det blev ytterligare några minuter på trappan (kändes som timmar) innan han dök upp. Han hade fått avbryta den fest han var på. Han kom i frack och fluga och låste upp!!

Åhhh, igen... men denna gången av glädje. Vi kom in och de andra hundarna fick äntligen komma ut!!

Så här i efterhand så kan man skratta åt det. Men just då, inte kul alls. Men lite äventyr måste man väl ändå ha när man är på resa... !?

Sedan var det bara att hoppa i säng för att orka med söndagens utställning.

Inga kommentarer: