tisdag 16 augusti 2011

ASKERSUND

Har många goda och mindre goda minnen från Askersund. Förra året så stannade vi på vägen hem i Laxå för att smaska i oss hamburgare från Burger King. Vi körde en bit för att stanna och äta. Men vaaa faaan, fullt av getingar och givetvis viftade jag till en som var jäkligt arg & sur och blev då stucken… MAJ GAAD, i dubbel bemärkelse!! Hanna & Per hade väldigt roligt på min bekostnad. Och jag, ja – Jag försökte bara överleva!!

I år så såg jag inte en enda geting vilket var väldigt skönt. På vägen till Askersund på morgonen så mådde jag pyton. Hade ingen lust alls att åka, ville bara vara hemma i sängen och sova. Men vilken tur att jag trotsade illa illamåendet och åkte ändå.

Vädret såg inte så kul ut heller men vi klarade oss. Mörka moln kom över oss hela tiden men inget regn. Det fick vi hemma, när vi kom hem!


BIR - Vouges Roiyaru Toriko & BIM - Vouges Roiyaru Naiki

Med oss hade vi fyra av våra Japaneser. ”Viktor”, Vouges Roiyaru Toriko slog till och blev BIR med sitt 11e Cert. ”Kenzo”, Ch. Aranel Kenzo fick stå tillbaka och blev 2a Bästa Hane. Tjejerna var inte sämre och halvsyrran till ”Viktor” – ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki var BIM med sitt 8de Cert. Lilla ”Sawa”. Ch. Homerbrent Sawayaka var 2a Bästa Tik!!

NOT BAD at all. Så kul att två av våra första egen uppfödda fick stå först och som BIR & BIM! Dömde gjorde den alltid lika trevliga Kalle Johansson.

Mitt illa mående kom och gick under dagen men vi bänkade oss vid Cavalier ringen och funderade på om vi skulle stanna eller inte till grupp finalerna. Tiden gick ändå ganska fort vilket den lätt gör när man har trevligt och finalerna började. Grupp 9 var också en av de första grupperna in i finalerna – För en gångs skull!!

Vi har inte stannat till så många finaler i år pga. många olika anledningar. Så för ”Viktor” skulle det bli debut i grupp sammanhang. Men vilken debut han fick – GRUPP 2!! Så himla kul när en Japanese visar sig i dessa sammanhang. Händer inte så ofta, men förra året på samma utställning så var ”Kenzo” GRUPP-2. Så varför inte lägga beslag på samma plats i år!! *ler*


GRUPP 2 - Vouges Roiyaru Toriko

”Viktor” skötte sig som ett proffs. På något sätt kan både han och ”Kenzo” vara lite bråkiga och busiga i ras ringen. Men det är precis som om de vet att, Final är Final och då skärper man sig!!

Nöjda och väldigt glada packade vi snabbt ihop oss innan regnet skulle komma. Vi hade helt Ok bil väder hela vägen hem, tills vi kom till Göteborg. MAJ GAAD, HERREGUD & ASSÅ SHIIIT vad det regnade. Jag har nog aldrig varit med om ett sådant regn.

Vägarna var helt täckta av vatten och det såg ut som om vi satt i en motorbåt och färdades fram på Göta Kanal. Man såg inget framför sig och vi såg inte ens han ni vet med kanoten. Hela västra Sverige stannade och vi hann precis hem innan översvämningarna kom. Samtidigt kom Kari & Dan i sin husbil och vi bara rusade in, klarade oss precis. *Puh*

Hundarna fick vänta med att bli rastade då regnkaoset höll på ett tag. Vägarna stängdes sedan av både här och där…. Vad händer egentligen? Allt blir bara värre och värre… till och med vädret!! Varför måste allt vara så extremt?! Kanske dags att sluta med hårspray!?


Göteborg i kaos!

Nu har vi myst med Kari & Dan några dagar och de har nu packat ihop sig och dragit till Värmland igen. Alltid lika trevligt att ha så härliga människor på besök!!

Idag blir det till att bada hundar. Får passa på innan nästa oväder kommer, för idag är vädret helt OK. ”Bailey” är badad bara att hugga i med nästa….


Inga kommentarer: