måndag 5 september 2011

HUNDAR INTE PRATA!!

Helgen som varit har varit riktigt bra. Lugn, så lugn att vi bara har lufsat omkring här hemma i mjukisbrallor och fått gjort allt och egentligen inget. Skönt att bara få vara hemma en helg då och då.

Fredagen började med att jag blev lite påhoppad och ifrågasatt på Facebook efter att jag hade bloggat om ”- Vem bestämmer; - Egentligen?” Det konstiga i det hela var att personen sedan bloggade själv. Då om mobbing och åtgärder. Diverse punkter radades upp med förslag på hur vi hunduppfödare emellan skall/borde bete oss. Men asså shiiit, detta rimmar lite illa för mig. Men OK, mobbing behöver kanske inte alltid betyda mobbing utan att vi kanske bara har olika åsikter om diverse ting. Vad vet jag!!

Senare på dagen kom Per hem från jobbet med en massa fredagsmys. Det mesta bestod av godis, glass och bara sådant som är onyttigt. Hum – dags att börja tänka på fredagsmys formen. Några sådana här fredagar till och jag får köpa en ny garderob.



Med sig hade han också en DVD box med TV serien ”The Event”. Vi slängde oss i soffan och kollade avsnitt 1. – Spännande!! Vi var ju då givetvis tvungna att se avsnitt 2. Ja, sedan fortsatte det så… vi kunde inte slita oss. Det är det värsta med dessa boxar att man har svårt med att sluta titta. Man vet ju med sig att man har ett avsitt till och då vill man ju veta vad som händer. För alla avsitt slutar ju på ett sätt så att man måste se mer.

Lördags morgonen var seg, vi tog oss en sovmorgon och trampade sedan igång oss sakta men säkert. Per packade en massa Chris Christensen produkter som var beställda och jag gick ut för att elda skräp, jag älskar att elda. Så härligt att se när skiten bara brinner upp och blir ett grått damm.

Hade köpt en massa så grejer på IKEA så jag såg även till att fixa med dessa då jag hade tänkt hinna med att fixa våra garderober. Men helgen består bara av två dagar så detta hanns inte med. Men jag fick i alla fall upp kläderna på klädhästen. Så nu hoppas jag på att få lite dötid så att jag kan ta itu med detta.


Vi hade även köpt nya toaringar och att få på dessa på holken var inte riktigt lika lätt som beskrivningen sa. Men fan den som ger sig. Nu kan toan intas, något upphottad i silver!! De gamla slitna hamnade på den brinnande elden och det var första gången jag eldade en sådan. - Hahahaha…..Lördagen gick väldigt fort, på kvällen fortsatte vi givetvis på ”The Event”.

En annan sak som jag tänkte på i helgen när det kommer till att rensa är, Facebook. Jag måste verkligen sätta mig någon dag och gå igenom min vänlista. Jag fattar inte varför vuxna människor skaffar en Facebook sida till sina hundar. Själv tycker jag detta är väldigt pinsamt. Dessa hundar skriver bl.a. – Idag har jag och min mamma varit ute i parken. Jag jagade fjärliar…bla…bla…

- Herregud, kom hit och rensa min garderob eller kom och klipp min gräsmatta istället för och sitt och lek att din hund kan prata och skriva. Såg en konversation igår kväll mellan två hundar så bara var pinsammare än pinsamt. Den ena hunden skrev att den hade hamnat i sitt fängelse gjort av plast. (alltså en hundbur) Detta för att hans mamma skulle på fest. Den andra hunden svarade med att han skulle ringa och be om hjälp. Öh?? Sedan fortsatte det så… Nä, dags för mig att använda delete knappen tror jag!!

Söndags morgonen var lika seg. Inte uppe med tuppen precis men tillslut kom vi igång. Rensade ur ett rum som har blivit ståendes med en massa skit i. Detta rum skall nu snyggas till och allt som är där inne skall i stort sett bort. Rummet har stått ett tag så där inne kan man hitta massor med saker från stenåldern. Som tillexempel en fax. - Herregud, vem använder fax idag, 2011. Två mega stora tjock TV apparater fanns där också. Varför har vi sparat på sådant här?? Ja, ni får fråga ”bra att ha Per”. Nu skall skiten till tippen tillsammans med en massa gamla datatillbehör, en säng mm. Så härligt när man känner att något händer och att det börjar bli resultat.

Söndagen blev väldigt varm och jag kom plötsligt på att kanske är det dags att rensa våra stuprör. Regnade det ute så fullkomligt forsade det ur dem både på längden & tvären. Det hade till och med börjat växa en massa grönt ur dem. Såg nästan ut som om vi hade hängt balkonglådorna lite väl högt upp i år.


Per är livrädd för höjder, så jag började med att klättra upp. Kan inte påstå att jag gillar att klättra jag heller. Speciellt inte om stegen inte riktigt räcker så att Per får stå nedanför och hålla i den. Jag tog en del och Per fortsatte sedan med resten. Han trotsade sin rädsla med höjder, men sagt och gjort, nu är rännorna tomma, rena & fina. Så nu kan det regna hur mycket det vill. Vilket det verkligen gör idag.

Per jobbade också på söndagen med att hänga upp en TV i taket på vid vår sänggavel. Så vad var bättre än att avsluta söndagen med några avsitt med ”The Event” i sängen!!

Idag är det måndag igen och en ny vecka har startat. Idag får ”Teddy”, Ch. Vouges Charlatan dam besök. Så jag får nog avsluta här och gå och se till att han ser okej ut när han nu får dambesök!!

Kanske kommer jag senare blogga om dialogen mellan ”Teddy” och hans date. Kanske göra en intervju. Men bara kanske…. – Hundar inte prata!!

1 kommentar:

honmagnusson sa...

Var med och tävla om veckans blogg på min blogg! För chansen att öka antalet läsare eller bara synas. Tävlingen kommer upp i veckan men du kan redan nu skriva jag vill vara med i veckas blogg i vilket inlägg du vill. Take care!