fredag 20 april 2012

NU E DE FREDAG!!


Veckorna går så himla fort. Man tappar nästan räkningen på hur gamla valparna man har är. Men nu är det full rulle här hemma kan jag säga. Dags kanske att börja fundera på vad göra. Vem stannar och vem stannar inte. Usch.. gillar inte riktigt detta längre. Så svårt att välja, hur kan man välja när hjärtat säger – BEHÅLL ALLA!! Alla är ju lika söta, lika gulliga och lika älskvärda.
Tittade på serien ”Brothers & Sisters” igår. Där skulle ett par gå på en adoptions mässa. På mässan fanns en massa föräldralösa barn. När dagen närmade sig sitt slut så skulle de fylla i en blankett på sina Topp-5 barn. Huuu… vilken hemsk situation!! Nästan samma som att välja mellan mina valpar här hemma. Vem sätter man sist??
Måste säga att det har varit en riktigt rolig blogg vecka. Har rört runt lite i soppan och var skall sleven vara om inte där. Men när det väl börjar koka så är det ibland svårt att undgå att det inte kokar över. Det kan då bli lite söligt och äckligt. Men med rätt metod och medel så går även det att ta bort. Så vem vet, nästa vecka kanske jag häller i lite extra chili för att krydda på lite extra. Eller behövs verkligen det? Verkar som om drakarna redan har stora lågor ur sina käftar!!
Vi svenskar är väldigt anpassnings bara. Vi finner oss och accepterar det mesta. Vi är inte speciellt rebelliska av oss. Inte konstigt kanske att Sverige kallas ”landet lagom”. Sedan har vi de som vill att alla skall tycka lika, eller precis som de. Kanske inte heller så speciellt svenskt. Varför måste vi tycka lika, varför kan vi inte få tycka och vara olika. Vad är det för fel med det? För att vara eller leka diktaror är ju inte direkt svenskt.
Nä, men visst är jag själv väldigt svensk med lite finska droppar i mitt blod men det kanske är dags att ta fram lite mera hetta i blodet. Bli lite mera som en sydlänning med blod som en grek eller italienare som inte bara tar emot och är nöjd utan som ifrågasätter och vill veta mer och då kanske frågar – Varför? Men bara för att vi gör det så kanske vi inte skall börja sätta bilar och konteinrar i brand. Riktigt så långt behöver vi kanske inte gå, vi får ju inte glömma att vi skall vara ”lagom”. Ett ord som är svårt att översätta på många andra språk.
Vad som också är väldigt svenskt är att tycka och tänka en massa, men då i det dolda. Man vågar inte riktigt stå för vad man egentligen tycker offentligt. Vad är vi egentligen rädda för? Att inte passa in eller är ramen ”lagom” verkligen så trång. Dags att skaffa en större ram kanske, annars blir inte tavlan så fin. Men på något sätt kanske det är OK ändå. För då har man i alla fall en egen vilja och tanke. Man får ju inte glömma att man är svensk och då får man ju inte synas för att vara snygg, duktig, rik eller framgångsrik är ju på något sätt en skam här hemma. Men snygga tavlor vill ju ändå ha hemma på väggen.
Idag är det väldigt blött här hemma. Just nu både ute och inne… Men vad gör det egentligen när man vet att sommaren är på ingång. Bara att torka och le och njuta av dagen. Tröttsamt kanske men vem har någonsin dött av lite vatten. Okej, jag vet att man kan drunkna men vem har dött av lite fukt då?
Nu skall jag ta itu med dagen så att det kan få bli fredag någon gång, och senare kanske även lite fredagsmys. För vill man ha det på ett speciellt sätt så får man själv se till att man får det så. För ingen annan kommer och gör det åt dig, eller hur?


Ciao!!

Inga kommentarer: