onsdag 27 februari 2013

PRISER!!

 
Sitter och funderar på vad saker och ting kostar egentligen. Alltså jag menar när det kommer till hund. Vad kostar en Jappe eller Cavaliervalp, eller annan ras idag? Vad kostar det att låna en hanhund till sin tik för att få valpar?

Tittar man sig omkring så tycker jag att det börjar bli lite skillnad här och där. Vissa tar mer för tikar, andra tar mer för en helfärgade valp. Sedan tar vissa mer för sina hanar när de används i avel, kanske för att de har meriter och är Champions. Tar man mer för en valp som åker utomlands än de som stannar i Sverige? Är det verkligen någon skillnad om en valp åker över Ölandsbron eller Öresundsbron?

Vad ligger priserna på idag, vad tar ni? Känslig fråga kanske, så jag förväntar mig inga svar faktiskt. Men det känns som om jag har tagit samma i flera år nu, kanske är det dags att börja tänka om. För varför skall jag betala mer än vad jag själv får för mitt?

Men tål verkligen marknaden för hundar en förändring och kanske en höjning av priser när det ser ut som det gör idag i världens ekonomi? Men allt blir ju bara dyrare och dyrare för oss uppfödare med allt runt och omkring hunduppfödning.

Att ta betalt är något av det värsta jag vet. Hatar att sätta ett pris, för oavsett vad jag säger så känns det dyrt vilket jag tycker är pinsamt. Brukar ropa på Per så får han hjälpa mig med ett beslut. Hatar att ta betalt helt enkelt för mina tjänster och hundar/valpar.

Eftersom vi nu är genom Pers arbete på Freeport är lite inom outlet branschen. Så känns det helt ok att ha kvalitets produkter till outlet priser. - Klart man gillar det!! Hahahaha.....

Inga kommentarer: