måndag 4 mars 2013

RELIGION OCH AVEL!

Snubblade in på en Facebook sida häromdagen och läste flitigt och ivrigt både inlägg och kommentarer. - Var och en blir salig på sin egen tro, heter det ju!!

 
Det slog mig lite att detta med hundavel och när det kommer till hälsa mm har nästan gått och blivit en religöst på nått sätt. Olika grupperingar och olika tänk, hur man skall göra och inte göra i hundavel. En del vill leka "proffs" och andra hänger på, en stund i alla fall. Sen vänder vindarna och man tycker eller gör något helt annat i praktiken. Som att te.x. Köpa hundar som inte alls matchar i mallen eller använder hanar som inte heller gör det. Lite som att kasta sten i glashus, är det konstigt att det finns krig?

Att föda upp hundar är inte lätt och kommer aldrig att vara det. Vi alla kan bara göra vårt bästa efter de kunskaper och erfarenheter vi har. Men att försöka få mig att typ gå med i nån form av religion eller nån religiös sekt som inte jag tror på funkar inte. Men om man själv vill ha sin "tro" så får man det. Men försök inte få mig att tro samma. Jag måste få välja vad jag skall tro på eller inte..hatar när någon knackar på dörren och vill sälja på mig tidningar. Jag vill välja själv vilka tidningar jag vill köpa!

Man sätter sig på ganska höga hästar. Så höga så att det känns nästan som om de har kommit på ett facit med alla dessa ritningar mm. Jag är den första att hålla tummarna att det håller och att man i framtiden aldrig mer kommer föda upp en hund med nån form av sjukdom.

Ja, ja... Orkar inte skriva mer... Men som sagt, - Var och en blir salig på sin tro, och jag har min!

/Amen

Inga kommentarer: