fredag 30 augusti 2013

OKEJ

Okej då då...... Jag kanske inte bakade på riktigt igår, fuskade bara lite. När vi var på IKEA häromdagen så köpte vi med oss bullar som man bara behövde slänga in i ungen och grädda i typ 15 minuter.

Hur enkelt som helst och man slipper blanda degar och kavla och kladda och ha sig. Men eftersom det bara är frysta degklumpar som är färdiga med allt förarbete så blir det i alla fall lite som att baka. För doften som kommer i köket från nygräddade bullar gör ju att man får lite känslan som om man hade gjort allt på riktigt och från början. - Hahahaha...

Erkänn att ni i alla fall var lite imponerade, lite måste man ju få fuska ibland. - Ganska goda var de faktiskt också...  ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

IKEAS ingredienser:
Deg (vetemjöl, vatten, socker, jäst, brödförbättrare (rapsolja, emulgeringsmedel: E472e (mono- och diacetylvinsyraestrar av mono- och diglycerider av fettsyror), E471 (mono- och diglycerider av fettsyror), mjölkpulver, kardemumma, salt); Fyllning (socker, vaniljkräm (32) (vatten, potatisstärkelse, mjölkpulver, vegetabiliskt fett (rapsolja), glukossirap, förtjockningsmedel: E450 (tetranatriumdisfosfat), E451 (pentanatriumtrifosfat), färgämne: E160a (karotener), salt), margarin (vegetabiliskt fett (palm-, raps-, kokosolja), vatten, salt, aromer), kanel, potatisstärkelse, vaniljsocker); Dekoration (pärlsocker, brödglans (vatten, vegetabiliska proteiner (ärtor, ris) glukossirap, rismjöl))

Visst förlorar man aptiten lite när man läser om alla kemikalier och annat? Baka själv i stället! Så slipper du brödförbättrare, mono- och diacetylvinsyraestrar, ärtor!, ris! och annat påhitt.

Vouges sa...

Hahahaha.... Antingen är du en jäkel på att använda google eller så är det bara så enkelt att du har samma bullar i frysen som jag!! ;-)

Anonym sa...

Bra svar, haha!
Det var google... kollar jämt inehållsförteckningen för jag gillar inte att få en hel kemilektion i magen.

Bra sida och bra böcker:
http://www.aktavara.org/