onsdag 1 januari 2014

DET VAR EN GÅNG...

- Ok, första dagen på detta nya 2014 och första inlägget i bloggen.

Vi hade en lugn och mysig kväll igår jag och Per. Vi hade inte planerat något speciellt utan var bara hemma och myste. Men är det nyår så får man ju festa till det lite i alla fall. Så vi gjorde en smaskig middag och jag fick nog också ner ett halvt glas vin och ett glas champange.

När vi skulle göra oss lite nyårs fina och duscha och raka oss och ta på oss nått fint och allt det där, så kom vi lite av oss. För allt slutade med att vi var rena och fina men fick inte på oss några fina klader. Vi gick omkring hela kvällen i t-shirt och kallingar. Men vet ni va, det funkade det också. Det blev nyår och 2014 även i Kungsbacka i alla fall... - Hahahaha..

Men det kändes lite slösigt och onödigt att hälla ut en hel flaska champange imorse. Men så mår jag också toppen idag. Så lite champange i vasken är kanske inte så dumt i alla fall. Har ju varit lite trendigt det sista med att vaska champange, så - Why not!! 

På nyår så blir det alltid en massa snack om fyrverkerier eller inte. Själv är jag alltid lika orolig att våra hundar skall fara illa. Men då tills jag kommer på att vi bor nära ett företag som jobbar med pyroteknik. Så här skjuts det i stort sett varje vecka, även dagtid. Så våra hundar är vana och har inga problem alls med att det smäller. Bra miljträning för våra valpar och unga hundar. Har bara haft en hund som var rädd för både åska och smällare. Det var lilla "Stina", Ch. Bazetts Creme Caramelle. Men fick hon ligga med oss i soffan eller sängen så var allt OK, hon ville vara vara nära och känna lite trygghet.

Fyrverkerier är ju ändå lite festligt. Men det finns ju alltid en baksida med detta också. Folk kan ju inte hantera dessa grejer och spränger bort både kroppsdelar och brevlådor. Kanske inte så kul.... Tråkigt också om det drabbar andra med skadegörelse och annat. Men, men... Vi har alla våra åsikter om att ha fyrverkerier eller inte. 

Här smäller det ganska bra, grannarna sparar inte på krutet om man säger så. Känns som om det är två grannar uppe på en kulle bakom vårt som tävlar år efter år vem som har bäst, kan längst och har flest och högt sprakade raketer. Kul att stå och titta och sedan bara avgöra vem som blev årets looser. 

 
Idag har vi bara lullat omkring och har även tittat på lite dokumentärer. Har sett några om våra världsartister som bl.a. Lady Gaga. Lite kul att få se hur allt började och hur de jobbar sig fram genom både framgång och motgång. Vet inte men jag blir lite lycklig och glad över att se dessa framgångssagor. Man blir glad deras vägnar och kan lätt överföra detta till hundar och hundvärlden.

Alla jobbar vi mot att lyckas, oavsett vad vi gör i våra yrken eller kanske på hobby nivå. Hur vi tar oss dit ger oss alla en egen story och en egen saga. För mig är det lika spännande att följa oavsett, för jag älskar sagor och många sagor har ännu inte fått något slut. Precis som med detta året, 2014 har ju bara börjat. Så hur det kommer att gå för oss alla under året vet vi bara om en si sådär 364 dagar. Först då kan vi börja skriva om sagan 2014... - Det var en gång..... 

Hoppas att ni alla får ett fantastiskt 2014 och att era sagor kommer sluta lyckligt med motljus och allt som i en amerikansk stor film. Jag ser fram emot att läsa och följa vad ni än gör och tar för er!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för i år - eller förra då, det är roligt att följa din blogg! God fortsättning!