onsdag 29 januari 2014

NAMN

Nu har valparna fått sina namn registrerade i Svenska kennelklubben. Så nu är de ännu mer sina egna individer än de var innan. De växer och man ser mer och mer vem som är vem. Alltså jag menar, vem som är gladast, vildast, lyckligast, gosigast mm. Alla är olika, men ändå så himla lika. - Inget konstigt alls...  ;)



Nu skall jag bara få hit veterinären någon dag och sedan börjar de bli redo att flytta. Några är bortlovade men inte alla. Mammorna är fortfarande väldigt mammiga, likaså valparna. Det är skönt att de får den tid de behöver med sina små valpar. Alla valpar och mammor är faktiskt inte riktigt redo att skiljas redan vid 8 Veckor. Tydligast syns detta på "Bombie". Hon släpper inte sina valpar en enda sekund, trots att de är 8 veckor på söndag.

"Barbie" och "Baby" är det lite samma med, men de börjar nu så smått att ta längre utflykter och även fostra dem på ett lite annat sätt, deras har ju precis blivit 8 veckor. Viktig tid detta, och att separationen blir så bra som möjligt. Lite hemskt när man tänker efter, man blir så himla blödig med tiden. Trodde nog i min enfald att jag skulle bli hård som sten efter ett tag. Men det är ju för sjutton helt tvärtom. Ju mer jag tänker på det desto mer känns 8 veckor som är tidigast att lämna en valp, väldigt tidigt. 

Och veliga jag kan inte bestämma om och vilken och hur och kanske troligtvis, möjligtvis någon av dem får stanna. Men idag är inte dagen att ta det beslutet, det blir lite som det blir. Men om jag känner mig rätt så......   ;)

1 kommentar:

Fredrik sa...

Bombie kanske skulle ta ett snack med vår tik, när valparna var fyra veckor var hon inte hos dem mer än för att titta till dem och ge dem mat... Istället låg hon en meter utanför valpstaketet, sicken mamma.