lördag 12 juli 2014

TEAM WORK

Herregud, jag är helt slutkörd efter dessa två dagar i Tvååker, då av många olika anledningar. Orkade inte ens blogga igår och har varken haft lust eller ork att göra det idag. Men jag måste bara få säga att dessa dagar har handlat om TEAM WORK!!


Jag känner mig så lyckligt lottad att jag har vänner som är så snälla och ställer upp när jag liksom ställer till det, kan man säga. Min planering sprack, och det med råge. För som jag bloggat om tidigare så hade jag planerat att vara i Tvååker förra helgen och inte denna. Men så fel jag hade och givetvis krockade allt och jag är då så tacksam för att allt löste sig till det bästa.

För så här blev det bara idag. Först så måste jag ju berätta att "Sawa", Ch. Homerbrent Sawayaka var beräknad till att valpa först på tisdag nästa vecka. Men det vet man ju hur det är med det, blir ju oftast några dagar tidigare. Så i min planering skulle jag ju vara hemma denna helgen.

CH. HOMERBRENT SAWAYAKA
(Ch. Royal Muse JP Izukoe Homerbrent - Homerbrent Paru)

Så igår hade jag full vakt här hemma på henne så att allt var lugnt och fint. Väl hemma så var det fortsatt lugnt och fint och "Sawa" åt med god aptit och sov sedan som en stock vid min sida. MEN, 04:00 i morse så väcks jag av att det piper. Asså shiiiit, "Sawa", hade fått en valp!!

Flög upp ur sängen och fram med allt som behövs. Men väl där, så sov "Sawa" bara. Vi löste allt här hemma och jag åkte ner till Tvååker med hundarna. Per stannade hemma idag och fick hjälp först av Hanna på morgonen och sedan kom Susanne och löste av henne och hjälpte Per genom valpningen. Tack Hanna och Susanne för att ni bara hux flux fanns där.

Så allt var tryggt och bra hemma men eftersom Per inte åkte med så blev jag själv med 5 hundar på utställningen i Tvååker. Men även där fanns änglar som ställde upp och hjälpte till. Med två Japanese Chin tikar i champion klass blir det annars svårt. Världens bästa Kari hjälpte mig och allt gick som en dans. Stort tack Kari och Dan, ni är båda helt underbara!!

Hade även med två Cavalier tikar och båda fick CK så att gå in med två tikar är ju lika svårt. Men då fanns världens bästa Mats på plats och hjälpte mig där. Tack Mats, och tack även för den goda Jordgubb saften, den var smaskens när jag väl kom hem och behövde nått svalkande.

Att ha människor runt sig som ställer upp och hjälper till tar jag verkligen inte förgivet. Men jag är så glad att jag eller att vi fick all den hjälpen vi fick idag. Allt gick ju bra och "Sawa" har idag fått fyra underbara valpar, två hanar och två tikar. De är yngre helsyskon till vår "Kenza", Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu.

BIR - CH. VANISTICA COCACHIN - Äg. Sanna Leskinen
BIM - VOUGES ROIYARU SHARE-DO
Domare: Jussi Liimatainen, Finland

Så hur gick det nu på utställningen då? För att dra det lite kort så var "Uno", Vouges Roiyaru Share-Do Bästa Hane på lördagen och fick sitt 4de cert. "Kenza", Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu var 3a Bästa tik. Resten som blev den dagen är kanske inte så mycket att skryta om..... Eller jo, för "Rita", Clopsville Santa Clarita var ju också 4a Bästa Tik under Carl Gunnar Stafberg.

BIR - VOUGES ROIYARU SHARE-DO
BIM - CH. VOUGES ROIYARU NAIKI
Domare: Jakub Kruczek, Polen

Idag var det en helt annan dag, alltså resultat mässigt. "Uno" var BIR och fick sitt 5 cert av nu fem möjliga från juniorklass. "Greta", Ch. Vouges Roiyaru Naiki var BIM och "Kenza", slutade som 2a Bästa tik. Sedan på Cavaliererna så fick "Rita", Clopsville Santa Clarita sitt 2a Cert och slutade som 3a Bästa tik. Så nu är det är det väl vara ut och jaga det 3dje, vilket ibland inte är det lättaste.

- Stort grattis till alla övriga vinnare både under fredagen och lördagen. 

CLOPSVILLE SANTA CLARITA - 2 Cert
(Ch. Aranel Genesis - Clopsville Santa Barabara)
Domare: Heather Lamont, Irland

Så ja, en bra dag (eller dagar) och jag känner mig helt död. Men samtidigt inombords är jag så lycklig och tacksam över mina underbara vänner - STORT TACK!! Jag hoppas jag en dag kan vara den ni idag har varit för mig och Per. Samtidigt som allt detta pågått så har ju "gubbarna" varit här och snickrat på altanen. Man börjar nu se hur nice allt blir... - Oops, två hundar har också hunnit att "flytta". :D

Slutet gott, allting gott. Så nu ser jag verkligen fram emot en skön hemma söndag men Per, hundar och små valpar.....

Inga kommentarer: