torsdag 9 oktober 2014

NOT NICE..

Ibland när jag går här hemma och städar, badar hundar mm så går hjärnan varm och jag funderar lite på olika fenomen som ibland uppstår när det då kommer till relationer människor emellan inom hundvärlden. Kanske är dessa fenomen inte så speciella för just hundvärlden utan händer med all säkerhet utanför också, alltså utan för "hundbubblan"!!

Något som jag faktiskt stör mig lite på är när när två uppfödarkollegor som inte bara är kollegor utan också är väldigt nära vänner på ett mer privat plan plötsligt och hux flux glider isär. Då inte av egen maskin utan man får av någon konstig anledning hjälp med detta från andra utifrån.


Det snackas och det vrids på allt så att man tillslut liksom faller ifrån varandra och det gör att man sedan blir misstänksam, osäker på vänskapen och glider isär och får då på något konstigt sätt en outtalad fajt. Vissa människor är verkligen specialister och experter på att plantera saker i huvudet på varandra. Sedan går man och funderar på detta och de små myrorna blir snabbt till stora rosa elefanter. Man blir både ledsen och sårad och jag tror att båda sedan sitter på varsin sida och fattar nada, - Vad hände?

Varför gör man såhär? En anledning är kanske att man fortfarande är väldigt osäker på sig själv eller att man inte kan leka tre. Eller så vill man helt enkelt bara vara elak och förstöra för andra. Eller så vill man helt enkelt bara ställa in sig och känna att man är med i gemenskapen, kanske få lite fördelar då genom att förgöra någon annan. Då ibland offrar man också en nära vän vilket gör saken ännu värre. Ibland går allt bara för långt, så långt att det tyvärr inte längre går att reparera. Vilket är väldigt synd då man faktiskt förlorar en god vän som man tycker om och som man gillar att ha nära och i sitt liv pga någon annan.

Jag har nästan börjat tro att det faktiskt finns "vissa" människor som vill ha intriger, eller i alla fall starta intriger som man sedan kan sitta och titta på. För det finns även de som bygger upp rosa elefanter mellan människor som inte ens kanske känner varandra, i alla fall inte på det privata planet. Då oftast mellan konkurrenter i en ras som kanske själva inte ens känner sig som konkurrenter utan mera som kollegor, men andra vill på något sätt att de skall vara bittra konkurrenter och inte goda konkurrenter. Då startas saker som inte finns eller borde finnas bara för att andra tycker att det skall finnas. Jag får lite dåliga vibbar - A La Paradise Hotell..

Helt sjukt beteende oavsett, vad får man ut av att göra såhär egentligen? Typ en sådan här händelse hände mig en gång för många år sedan. Jag och då en av mina allra bästa vänner pratade sedan inte på säkert 6 månader på grund av att någon tvistade till våra hjärnor. Hela tiden kände både jag och min vän att det var något som inte riktigt stämde. Vi saknade till och med att ha varandra i varandras liv. Något var väldigt fel och detta ledde senare till att vi träffades på en neutral plats och redde ut ett och annat och kom då på att någon annan hade tagit sig friheten och skapat mega stora rosa elefanter åt oss....

Jag kan ibland känna att det har hänt igen, och detta är faktisk ingen rolig känsla. Men man lär sig hela tiden och jag ser och känner igen mönstret, dessa rosa elefanter asså... - Not nice....

Inga kommentarer: