fredag 28 november 2014

MODELL


- Hum, lite spännande dag i morgon då jag skall sitta som modell åt min dotter då hon gör sitt gesällprov som frisör i Göteborg. Skall bli riktigt skoj och jag behöver verkligen frissas till också. Sedan är man ju lite glad att hon väljer sin gamle pappa som "offer". Stackarn skall sedan få stå hela dagen lång och göra en massa olika saker, men jag är helt säker på att hon kommer klara detta utan några som helst problem. Hon har ju klippt mig och många, många andra innan...

Vi pratade för ett tag sedan om detta med att vara frisör. Att vara frisör i ett sånt fint och gammalt hederligt yrke så behöver man egentligen inga krav för att öppna en salong. Verkar som om det enda man behöver är en sax och ett gott munläder. Helt otroligt egentligen, jag menar - Vi bor i Sverige och har en massa regler och lagar för allt och inget. Men för att bli frisör så behöver man nada. Är inte det lite konstigt? För det är ju inte direkt gratis att gå till frissan, eller hur!?


Har du kollat upp så att just din frisör har utbildning och att de har gjort de slutliga Gesällprovet innan ni låter dem färga och klippa er? Jag är i alla fall super duper stolt att Madelene verkligen tar sitt framtida yrke på allvar. Liksom sin Farfar som har gjort detsamma.

Så i morgon skall jag bara sätta mig i stolen, luta mig tillbaka, njuta och läsa på rasstandarder inför söndagens utställning på Åby Travbana...   :)

Inga kommentarer: