söndag 27 september 2015

RESAN

Resan till och från England gick faktiskt riktigt bra. På något sätt så blir resan kortare och kortare ju fler gånger man åker. Men visst, det är långt och tar tid. Men har man inte bråttom och stannar och liksom gör resan till mer än en transport sträcka så går det faktiskt riktigt bra.


Vi hade ju inte direkt bråttom då vi var på semester och inte hade något att passa. Vi har bara haft det lugnt och skönt och tagit allt som det kommit. Riktigt skönt att göra så lite då och då. Att åka till England ger också en sådan inspiration och man blir fulltankad på allt som rör hund.

Känner mig lyckligt lottad att kunna göra dessa resor. Bara att få sitta och prata med uppfödare som har haft Cavalierer i över 40 år är ju bara det fantastiskt. Sån inspiration och man lär sig något hela tiden.

Resan ner gick som smort. När vi kom till Rödby så stod färjan där och väntade på oss och det var bara att rulla på färjan som tog oss till Puttgarten. Sedan var det inte så mycket trafik genom Tyskland och Holland vilket gjorde att vi snabbt och enkelt kom till Hoek Van Holland och färjan som tog oss till Harwich och England.


Väl på färjan gick vi och åt lite mat och killen som stod i kassan bjöd på sallad om jag och Per lovade honom att vi skulle vara tillsammans - Foverver. Lite gulligt!!

06:30 rullade vi av färjan på lördagen och körde sedan upp till Newcastle men där på vägen blev det stopp. En stor olycka hade hänt på motorvägen vilket gjorde att det blev helt stopp. Polis och ambulanshelikoptrar var överallt så vi fick svänga av och ta en omväg. Men vi hade som sagt inte bråttom och fick se lite mer av den härliga engelska landsbygden.

Onsdag förmiddag lämnade vi Newcastle för att köra neråt igen. Stannade en natt i Bury St. Edmunds och Jean för att sedan på torsdag kväll ta samma väg tillbaka.


Resan hem var väldigt hårt bevakad. Efter alla liknande resor jag gjort så har vi aldrig blivit stannade och granskade så ofta. Vi fick stanna vid gränsen i Holland, Danmark och Sverige där vi fick visa pass och gå ut och öppna upp bilen och visa vad som fanns i den. Så vårt öppna Europa är inte riktigt lika öppet längre. Lite synd men mest synd är det om alla dessa stackars flyktingar som flyr från sina länder till länder de inte känner till. De vet inte vad som skall hända dem eller vart de kommer att hamna.


Jag kan bara hoppas att de får det bra och kan känna trygghet. För att fly och lämna allt bakom sig måste vara fruktansvärt. Tror inte någon av oss kan ens sätta oss in i deras situation och liv. Så tragiskt att det skall behöva vara såhär år 2015!!

Men nu är vi i alla fall hemma och jag har förstått att det är en och annan som undrar vad vi gjort i England. Lämnat hund? Hämtat hund? Parat hund? Kul att det finns intresse för vår semester. Idag skall vi hem till Johanna och fira att hon fyller hela 24 år idag. - Grattis Johanna!! 


Inga kommentarer: