måndag 14 augusti 2017

CAVALIERSPECIAL I ASKERSUND

BIS - CH. CLOPSVILLE BAILEYS
BIM - MILBU HILLEVI

I lördags tog vi oss iväg tidigt på morgonen för för oss årets första Cavalierspecial. Tänkte att det kanske är dags att vi även är denna rasen och klubben lite lojal, inte bara Jappar hela tiden. Domare för dagen var rasspecialisten Ted Rogerson, Kennel Rabymar från England.

Med oss hade vi tre hundar och först ut för oss var "Bailey", Ch. Clopsville Baileys. Han är ju nu snart 10 år och gick då i veteranklass. Han är fortfarande väldigt pigg och alert och just därför var det lite extra roligt att ha med honom och tanken var från börja att detta skulle vara hans sista utställning. Så från och med nu kommer han få vara en glad pensionär.

Lite roligt är att han faktiskt gjorde sin allra första officiella debut just i Askersund 2008. Han vann då juniorklassen och slutade som 4a Bästa Hane för rasspecialisten Maryann Hogan, Kennel Stavonga från England. I år 2017 blev han Bästa Hane och även BEST IN SHOW och även BEST IN SHOW VETERAN. - Inte illa av en gammal man, eller hur? 

Måste säga att jag är väldigt glad i min lille "Bailey". Inte bara att han är frisk, fin och vacker utan han har även många fina barn och barnbarn som är ute och har varit ute i ringarna och tävlat. Inte alltid man får allt i ett och samma hund. Mer om hans resa genom livet kan ni läsa om HÄR!


"BAILEY" BÄSTA HANE

DAGENS BÄSTA VETERANER
BIS - CLOPSVILLE BAILEYS
BIM - CAVALIERTORPETS SANDIE

Två tjejer hade vi med oss och båda var i öppenklass. "Lulu", Clopsville Loretta slutade dagen som 3a bästa tik och "Molly", Vouges Odd Molly slutade som 4a bästa tik.

Trevlig dag och tur med vädret men en lång resa då vi åkte fram och tillbaka. Tanken var att vi skulle åka tillbaka på söndagen och SKK's utställning. Men det blev inte riktigt så... blir inte alltid som man tänkt och planerat. Mer om det i nästa inlägg.


- Stort grattis till dagens alla övriga vinnare och tack för en välarrangerad utställning. 

Inga kommentarer: