onsdag 6 september 2017

DAGEN EFTER...

- Okej, mitt inlägg "Fake News" i bloggen tog fart igår. Jag har väl inte blivit mer klok på vad som egentligen pågår och vem som säger vad. Allt blir bara en enda sörja som vanligt och den ena skyller på den andra. Ingen vet något och ingen har hört något. - Mycket märkligt!?

Men jag hoppas i alla fall att man nu i fortsättningen är lite mer försiktigt med att skicka vidare andrahands information innan man har torrt om fötterna. Det kan bli så himla fel och kan göra så stor skada om informationen man känner att man måste skicka vidare faktiskt inte stämmer. 


Jag har nu varit i hundvärlden ganska länge och sånt här pågår tyvärr hela tiden, år efter år. Det är väldigt tröttsamt och det tar på min energi, Min energi som jag vill lägga på mina hundar och allt som rör dem med utställningar och avel mm. Men helt ärligt, jag tappar gnistan och ifrågasätter mig själv hela tiden vad jag egentligen håller på med. På senare tid kommer denna känsla allt oftare. Jag ser och hör att fler med mig börjar tröttna och nästan ger upp. 

Jag vill ha roligt med mina hundar, jag vill ha roligt med min uppfödning, jag vill att det skall vara roligt att åka på utställningar, jag vill att mina valpköpare skall vara glada och nöjda med sina valpar. Men tycker jag att det är kul?? - NÄ... det gör jag faktiskt inte. Jag tröttnar på allt jag hör och jag tröttnar på att allt är så negativt hela tiden. Jag är ingen negativ person men jag dras med hur mycket jag än försöker stå emot. Det negativa kan ibland ha en väldans kraft och styrka att man liksom inte orkar hålla sig kvar. 

Jag lägger ner hela mitt liv på min hobby, plöjer ner pengar, svett & tårar och gör verkligen mitt allra bästa. Men så har vi då denna lilla klick med negativa och faktiskt stundtals elaka människor som gör allt för att förstöra och faktiskt nästan medvetet gör folk illa. 

Det skall inte behöva vara såhär. Vi är vuxna människor och vi måste kunna kommunicera på ett bättre sätt än att slänga skit på varandra för att framhäva oss själva som proffs. Så tråkigt att det inte fungerar som vi alla önskar att det skall göra. Alltså det är så att man helt börja tappa tron på mänskligheten och man funderar på var vi är påväg. 

Jag försöker tänka att 97 personer gillar det jag gör och bara 3 som kanske inte håller med. Men dessa tre verkligen dränerar mig. - Alltså helt ärligt, jag försöker verkligen tänkta på de 97 andra men ibland går det bara inte. Jag dras med som i den värsta stormen ner i en negativ spiral och vill bra lägga mig ner och ge upp. Jag är bara människa jag också och självklart har jag också känslor och tar åt mig. Inget konstigt med det men ibland blir det faktiskt tufft. 

Jag fick många meddelanden igår om inlägget och även om "Adam" och hans barn, barnbarn, barnbarnsbarn. Det värmer verkligen att höra att "Adam" ändå har gjort något bra även om alla kanske inte håller med. Detta med avel är super svårt. Man gör sitt bästa och använder gamla och friska hundar i sin avel. Men tyvärr så är vi uppfödare inga gudar och kan inte alltid rå för om naturen tar en annan väg. Det är inte så lätt att champions ger champions. Och gamla hundar föder ju inte gamla hundar, eller? Hade det varit så lätt - Ja, då hade vi ju inte haft krig i världen heller. 

Många slår sig gärna för bröstet att de är störst, bäst och vackrast och liksom tillhör eliten. (ingen nämn och ingen glömd) Andra lite förminskar sig själva med att säga att de är så små och betydelselösa att ingen bryr sig om dem. - Asså hallå... vi är alla lika. Vi alla jobbar för samma sak, vi alla har samma intresse och vi alla gör vårt bästa på vårt egna sätt utefter vilka förutsättningar vi har. 

Vi är i grund och botten kanske lite olika när det kommer till kunskap om hundar men vi har alla ändå lika värde. Så ni som slår er för bröstet hoppa genast ner från era höga hästar och hjälp till istället. Ni som inte känner att ni har någon betydelse, sträck på er, ta för er och visa att faktiskt ni också kan. Är så trött att se att vi själva delar upp oss - Vi är ju alla lika. Vi har alla varit nybörjare och någonstans måste man ju faktiskt börja. 

Nu var det ju inte bara min "Adam" som var på denna lista jag skrev om igår. Det fanns fler hundar då både från Sverige och England. Så jag var ju inte ensam men alla som jag pratat med blev faktiskt både ledsna och sårade över hur det pratas om deras älskade hundar. Många kanske inte är så lättlurade men en del har säkert trott på denna falska fakta. Tråkigt för det sabbar bara för vår ras som vi alla älskar. 

- Hur ska vi kunna komma frammåt i vår avel om det sprids falska rykten och fakta?? 

Inga kommentarer: