torsdag 4 januari 2018

TOP CHINS 2017


Så roligt att få nyheten att "Kenzo", Ch. Aranel Kenzo är Årets Vinstrikaste Japanese Chin i Sverige 2017. Han var det även som ung 2010 och 2011. Men i år gjorde han en liten comback i ringen som veteran och tillsammans hann vi med hela 7 utställningar. Han fullkomligt älskade att vara tillbaka och det var nästan som att han aldrig varit borta. Men nu får han vara pensionär.. bara gå här hemma och njuta av livet. "Kenzo" är verkligen en fantastisk hund på så många sätt. Det går liksom inte beskriva men han är väldigt speciell. 


Både hans barn och barnbarn gör det också riktigt bra. Vår "Dolly", Ch. Vouges Roiyaru Houseki blev champion under 2017 och slutade i topp med sin morfar med att bli Årets Vinstrikaste Japanese Chin tik. Hennes syster "Mimosa", Ch. Vouges Roiyaru Shuguoky bor i Finland ägs av Jaana Leppiaho. Hon har blivit både Svensk och Finsk champion under året. 

Deras i sin tur halvbror "Rino", Ch. Vouges Roiyaru Souzoku i Norge som ägs av Torhild Olsson har under året blivit Norsk, Svensk & Dansk Champion. Han är också enligt den Norska Kennelklubben vinstrikast i Norge under 2017. Inte illa och jag är så glad över dessa tre nya champions som alla är efter vår fina "Kenza", Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu. 

"Kenzo's" son "Uno", Ch. Vouges Roiyaru Share-Do hann inte med lika många utställningar efter att ha varit på resa till Mexico. Men fem blev det om jag inte har fel och det gjorde honom till den 5:e vinstrikaste Japanese Chin 2017. "Igor", Omkudzi Truffle vår nykomling från Ryssland är inte med på listan då han under 2017 tävlade under sitt ryska registrerings nummer eftersom jag väntade på exportstamtavlan. Då får man inte räkna sina poäng då det bara är svensk ägda hundar som räknas. Men han var med fem gånger i juniorklass vilket gav honom 3 cert & 1 Res-Cert. Han kommer få följa med oss ut under 2018. 

Nu blickar vi framåt men nya valpar och nya generationer. Oavsett så tror jag att "Kenzo" alltid kommer på ett eller annat sätt synas i sina ättlingar på ett eller annat sätt. 


Valparna vi har hemma nu är lite över 6 veckor gamla. På bilden syns fem tjejer men deras bror ligger där någonstans bakom dem och sover. Han verkade där och då inte så pigg på att bli fotad. Inte om man jämför med tjejerna. - Haha..

Pappa till dessa är "Igor", Omikidzi Truffle och mamma heter "Zama", Ch. Vouges Roiyaru Zama som var förra årets (2016) vinstrikaste tik. Hon är dessutom en dotter till "Kenzo"... - Kan det bli bättre? 

Inga kommentarer: