tisdag 6 december 2011

UTSTÄLLNINGS ÅRET 2011!

Sitter och tittar lite på hur vårt utställnings år har sett ut så här långt. Det är en utställning kvar i Stockholm i helgen, dessutom Nordisk Vinnare 2011, så än är inte året slut…

SVENSK, NORSK, DANSK & NORDISK CHAMPION
NORSK VINNARE-11 & JUNIOR VÄRLDS VINNARE-10
ÅRETS JAPANESE 2010 & CERT REKORD HÅLLARE – 35 CERT
ARANEL KENZO

Så här långt har vi haft ett mycket bra år. Men det har också varit väldigt mycket åkande hit och dit. Man flänger och far och undrar ibland vad man håller på med. Men jag vet att vi inte är värst. Det finns de som är överallt. Ibland får man känslan av att de är på flera ställen på samma gång, och då inte bara i Sverige utan har en utställningsbana som sträcker sig över hela världen. Detta kan jag beundra och jag säger – GRATTIS!!! Shit, att ni orkar!!

På Japanese Chin som vi har fokuserat oss på i år, har vi just nu 1-5 årets hund;

# 1. & Årets Hane - Ch. Aranel Kenzo
# 2. & Årets Tik - Ch. Homerbrent Chinki
# 3. & 2a Årets Tik - Ch. Homerbrent Sawayaka
# 4. & 3a Årets Tik - Vouges Roiyaru Naiki (11 CC's & 4 RCC's)
# 5. & 2a Årets Hane - Vouges Roiyaru Toriko (16 CC's & 4 RCC's)

# 1. Årets Veteran – Ch. Homerbrent Asobu

Längre ner på listan hittar vi också “InDashio”, Ch. Mishamai InDashio Return Of Marber. ”InDashio” kan ändå addera Svensk & Norsk Champion till sin redan US CH titel. Lilla ”Betty”, Homerbrent Betsu lyckades i Ransäter med att få ett res-cert. De är inte så flitigt utställda men man kan inte hinna med och fokusera på allt och alla. Men så här långt har vi varit på 27 utställningar i år med våra Jappar och varit BIR på alla 27. Tror också att det har varit under 27 olika domare.

På Cavalierer har det också gått bra. Är sååå stolt över att våra valpköpare kuskar land och rike runt med våra hundar. Vi har ju tagit Cavalier paus i år, med undantag för ”Rickey”, Ch. Clopsville Gin Rickey som vi har haft med oss 2 gånger. Det har resulterat i 4 nya Cavalier Champions och flera nya certvinnare. Bl.a Ch. Vouges Orthia och Ch. Vouges Drama Queen ligger just nu 2a & 4a som årets tikar. Stort tack till Er alla!!

INTERNATIONELL*, MAKEDONISK, BULGARISK,
MONTENEGRINSK & SVENSK CHAMPION
EAST WINNER – 2010
VOUGES ORTHIA

Om man summerar de hundar som bor i Sverige. Då både Cavalierer och Jappar så har de tillsammans plockat och fått ihop;

- 28 BIR
- 25 BIM
- 46 CERT
- 15 R-CERT
- 29 CACIB
- 19 R-CACIB

Vilket har gett oss; 8 nya Svenska Champions, 4 Norska Champion, 1 Dansk Champion, 1 Nordisk Champion & 1 *Internationell Champion.

Vi har nu fått fram 46 Champions och flera certvinnare som är ägda/uppfödda av oss. Räknar man de hundar som vi har exporterat till andra länder, ja då kanske det blir några till.

Andra titlar som Svensk Vinnare-11 vanns av ”Kiki”, Ch. Homerbrent Chinki i Norrköping. Norska Vinnare-11 vanns av Ch. Aranel Kenzo och Ch. Homerbrent Sawayaka I Lilleström.

Vi har tyvärr inte varit så flitiga i år med att delta i finalerna. Men en Grupp-2 i Askersund med lille ”Viktor”, Vouges Roiyaru Toriko och en Grupp-R på MyDog i januari med Ch. Aranel Kenzo. ”Kenzo” var även BIS på vår enda officiella Japanese Chin Special som var i Stockholm i somras.

VOUGES ROIYARU TORIKO
16 CC's & 4 RCC's

Även hundar vi har sålt till andra länder har vunnit i sina nya hemländer. Vilket är både kul och spännande att följa. Samtidigt är det kul att följa våra hundars avkommor. Årets Cavalier i Finland heter, BaltW-10, FI & EE & DK & LV CH Connection Miss May At Balettas. Mamma till henne är Vouges Girlylicious. Hon ägs av Heidi Pekkarinen (Balettas) men är uppfödd av Vesa Toivanen (Connection).

Mycket annat roligt har ju givetvis hänt vid sidan om alla utställningar. Nya valpar har kommit till världen och man har träffat många nya härliga människor. Massor med roliga och nya idéer har ploppat upp och som kanske blir veklighet under nästa år. Men givetvis har vi fått våra motgångar som alla uppfödare får. Vissa tar man hårdare än andra och det tar lite tid att läka sår när man förlorar en hund eller att ens hund har blivit sjuk. Tävlingar i alla former i all ära men det är inte alltid en dans på rosor detta med hundar. Sedan är det inte gratis precis, här gäller det att ha en fet plånbok eller vara proffs på att vända på varje liten krona!!

Jag är inför dessa resultat oerhört tacksam och väldigt ödmjuk. Att vinna och få titlar, championat mm är egentligen inte allt. Det skall vara kul och likaså skall hundarna tycka om detta. Nästa år, ja…. Vi får se vad vi orkar med. Så säger jag kanske varje år. Hux Flux så är man helt inne i cirkusen igen. Jag hoppas i alla fall på ett roligt, spännande och innehållsrikt 2012!

Hoppas att vi ses i Stockholm och gör utställningen till en fantastiskt härlig final av 2011!!

(* väntar på bekräftelse från FCI)

Inga kommentarer: