måndag 30 juli 2012

MÅNDAG!


Idag måndag är det regn, regn, regn här. Jag och hundarna sitter inne och kurar. Funderar lite på denna dag kan komma att se ut.
Men i natt har jag i alla fall sovit som en stock. Per ”Anticimex” Wallentin tog till kemiska vapen igår kväll. Inte ett kryp så lång ögat kunde nu i sovrummet i natt. Så skönt…  2-1 till oss!
Jakten på krypen fortsätter och har fortsatt nu på morgonen men då i köket. Skulle nog vilja säga att det står 3-1 till oss. Kanske lite orättvist efter som jag är domare också. Men vem har sagt att man måste vara rättvis bara för att man är domare?

Vad händer idag då. Jo, jag skall jaga veterinärer så här i semestertider. Hum, var svårare än vad jag trodde. Man har ju sina favoriter när det kommer till veterinärer. Och man har det till lite olika saker beroende på vad man vill få gjort.
Tanken är ju att lille ”Dennis” skall flytta på torsdag. Han har redan gjort allt och är besiktigad och vaccinerad, men han behöver ombesiktigas en gång till innan han flyttar. Jaja, det löser dig… bara att jaga de bästa man kan hitta.
Sedan har vi detta EVIGA tjat på att några av mina hundar inte just nu har gillitliga hjärtintyg. Förstår inte varför det skall tjatas så?? Om man nu är så nyfiken och på hur mina hundar mår bara för att man har använt dem i avel. Och då känner ett ansvar för de man sålt på export eller till andra uppfödare. Så ett tips till er; - SKAFFA EGEN HANE!!
Har man en egen hane kan man ha den koll man vill. Och dessutom förse sina valpköpare med de intyg och hälsotester man vill. Mina hundar var OK, vid parningen och det är det jag är skyldig till och INGET annat.
Mina hanhundar är hemma hos mig för att jag vill ha dem i avel på mina tikar. Skall jag själv just nu inte använda dem så, vad är då vitsen för mig att åka runt och betala en massa dyra pengar på intyg? Eller skall jag verkligen behöva göra detta för att tillfredsställa andra?
Givetvis skall jag ta nya intyg. Men dessa intyg kommer att tas när JAG vill eller när JAG har lust. Eller kanske inte förrän när jag själv skall använda dem i avel. OK? När jag tar intyg så hamnar de på hunddatan. Så håll koll där…
Vad händer mer idag då? Jo, jag skall i eftermiddag iväg och få en till omgång massage. Det blir nummer två av de fem gånger som redan är bokat. Skall bli spännande och se vad massören säger idag och hur resultatet blir på mig ikväll. Värk eller inte?


2 kommentarer:

Pia sa...

Tycker inte som du ang hjärtintyg. Har man lånat ut sin hane mot betalning tycker jag man har skyldighet att lämmn viktiga hjärtintyg som tex 4 års intyg, även när man sålt valpar efter tikar som inte fyllt 4 tycker jag att man ska se till att göra så. Tar fortfarande intyg på min hane som vid 10 år fortfarande är ua

Vouges sa...

Hej Pia,

Jag kan till viss del hålla med dig. Men jag har aldrig sagt att jag aldrig mer skall kolla hundarna. Men jag måste väl som ägare till mina hundar få bestämma NÄR jag skall göra det.

För det andra så lånar jag inte ur mina hanar förens de har fyllt 4 år. Mest då för att jag vill att de som använder mina hundar så kan vara på den säkra sidan om att 4-års intyget är UA! Alltså har jag gjort vad jag har kunnat för de kommande valparna.

De som använder hundar under 4 år måste ju vara medvetna om att det kan brista. Men det verkar inte vara så många som tänker på det. Alltid bättre att använda hanar som är över 4 år. Om man vill vara på den mera säkra sidan och inte kanske är den som vågar chansa med en 2 åring.

Samma gäller när man köper valpar. Är inte föräldrarna till valpen över 4, ja då tar man ju en chansning. En chansning som man sedan som köpare får ansvara själv för. Allt kan hända med föräldradjuren innan de är 4 år.