söndag 5 augusti 2012

GROOMING!!


Att vi som har hundar fixar och donar och ansar så att de är fräscha och snygga är kanske inte så konstigt, för vem vill inte ha en prydlig och snygg hund? Men hur mycket och ofta ”groomar” vi killar oss själva??
Tjejer har ju plockat ögonbryn, rakat ben och fixat till bikini linjer och annat i åratal. Är det Ok, att ”grooma” sig själv både här och där, alltså som kille? Hur mycket i så fall?
När Hanna från Malmö är uppe hos oss brukar hon frissa till mina buskar till ögonbryn. – Ska man bli fin får man lida pin!! – Smääärta!!

Själv har jag nu införskaffat en Philips Bodygroom Pro, den kom med posten häromdagen. Dessutom så frissar jag till Per ibland, alltså håret på huvudet.  Så en Philips Bodygroom Pro kanske inte är så dumt. Den verkar ju kunna göra det mesta.
Samtidigt så beställde jag en multi nästrimmer. Den tar bort håret ur näsan utan att rycka. För den jag hade innan gjorde det. – Smärta igen! Med den kan man även få bort hår i öronen och ansa ögonbryn. En allt i en apparat, hur bra som helst.  Även den från Philips.
Näshårstrimmer

Ålders noija?? Ja, man börjar bli gubbe och då växer det här och där och vem i helsike vill se ut som ett troll??

 Så här står det på Philips hemsida;
Att raka och trimma kropps hår har blivit allt vanligare bland män. Studier visar att svenska män är måna om att hålla efter sitt kropps hår, till exempel så uppger hela 40 procent* av de som trimmar kroppshåret att de även rakar och trimmar sina armhålor. Med Philips nya Bodygroom får du ett perfekt resultat oavsett vart på kroppen du trimmar.
– Philips Bodygroom Pro är framtagen för att passa all slags rakning och trimning. Med sin slimmade design och sina två olika rak huvuden är det enkelt att få en nära och skonsam rakning även i mer känsliga områden, säger Max Hellström PR manager på Philips Consumer Lifestyle.

Philips Bodygroom Pro har ett flexibelt rak huvud som följer kroppens konturer på ett naturligt sätt så att rakningen kommer närmare huden. Trimmern har fem olika längdinställningar som gör att du får ett precist resultat utan att skada huden. Rakbladen av stål i kombination med den designade kammen, ser till att hårstråna skärs av på exakt inställd längd utan att komma i kontakt med huden.
Det uppladdningsbara batteriet håller i upp till 50 minuter och ger dig möjlighet att raka och trimma utan att ha en sladd i vägen. Och för den som föredrar att trimma kroppen i duschen är det inget problem. Philips Bodygroom Pro är vattentät och fungerar lika bra för våt rakning som för rakning och trimning utanför duschen.”
Herregud, med dessa apparater kommer jag bli slät och len som en babyrumpa!! ;-)

Eftersom jag har legat krasslig i soffan idag så har jag fått ihop lite fakta om: Nordiska män och deras inställning till bodygrooming
Topp 5 områden att raka och trimma på kroppen:
1. Intima kroppsdelar
2. Huvudet
3. Armhålor
4. Nacke
5. Bröst
2 av 3 svenskar och danskar som trimmar sitt kropps hår anger att de rakar och trimmar sina intima kroppsdelar, men under 30 procent av finländarna bryr sig om att raka/trimma sitt kön.
De finska männen är de som trimmar sitt huvud mest i Norden. Cirka 6o procent av alla tillfrågade finländare uppger att de trimmar sitt hår.
Svenska män är de som rakar och trimmar sina armhålor mest. Ungefär 40 procent av de som trimmar sitt kropps hår gör detta, medan samma siffra i Norge är under 20 procent.
Topp 5 områden som Nordiska män anser viktigast att fixa innan en dejt:
1. Raka ansiktet
2. Trimma näsa- och öronhår
3. Använda lotion för ansiktet
4. Använda hårspray/vax
5. Raka sitt kön
Nästa alla nordiska män anser att det är viktigt att raka och trimma sitt ansikte inför en dejt, undantagsvis för finländarna som inte lägger samma tid på att trimma sig inför en dejt.
Svenskar och danskar är av samma åsikt vad gäller att förbereda sig inför en dejt. Svenska män är dock något mer brydda om att raka sina intima kroppsdelar i jämförelse med sina nordiska grannar. De däremot anser de att det är betydligt viktigare att se till att smörja in ansiktet med hudlotion än att spendera tid på intimrakning.
Philips Bodygroom Pro

Inga kommentarer: