tisdag 18 september 2012

BOK?


Detta med att skriva en bok blir mer och mer något jag börjat tänka på. Jag har inga som helst ambitioner om att skriva en ”Best Seller”, utan bara skriva av mig lite. När jag gick hos psykologer så var ett av deras tips att skriva. Skriva så mycket man kan för då bearbetar man samtidigt det man skriver om. När man är färdig med det man har skrivit så lägger man det bakom sig och går vidare. Tills man får något nytt att skriva om…. Så en dagbok eller blogg är faktiskt ett bra redskap i många fall.
Jag har aldrig egentligen gillat att skriva. Är inte så bra på det och stavar ofta fel och kan inte så många fina och komplicerade ord. Sen detta med grammatik, hur kul är det egentligen? Lika tråkigt som matte, blää!!
Men varför blir jag lite sugen nu? Är det mera vuxenpoäng att plocka kanske. Men hur gör man, är det bara att skriva rakt upp och ner. Ja, kanske… blir det en bok så blir det annars så kanske det blir en liten lätt novell. För dikter och sådant är inte riktigt min grej. Även om jag älskar musik och vissa texter som förmedlar något som rör om känslorna lite.

Vad skall jag då skriva om, vad tycker ni?
1. Peter kommer ut
2. Peter tonårs farsa
3. Peter anorektiker
4. Peter hunduppfödaren
5. Eller allt in en enda sörja
För det verkar som om alla numera gör en kokbok, så då kanske jag kan göra ett hopkok!! ;-)

Inga kommentarer: