onsdag 19 september 2012

HJÄRNSLÄPP!!


Har fixat och donat hela dagen. Har även möblerat om lite hos hundarna eller ja, valparna. Då de inte är så många kvar längre. Flyttat lite valphagar och sådant som blir när de flyttar en efter en…
Sedan har vi ju detta men min planering under dagen. Herregud vad svårt jag tycker att det är ibland. Jag menar att planera för nya generationer hundar, det gör man inte på ett ”kattknull” som jag brukar säga. Nä, det skall vara mera genomtänkt än så. För vi vet ju alla hur det går för sommarkatter!!?
Jag tittar på så mycket att jag inte riktigt får ihop det ibland. Jag tittar överallt (hela Europa) och sitter med stamtavleprogram och ja, bilder och ja ALLT. Vill få till en helhet från ”familjer” som jag liksom gillar på många sätt. Svårt men samtidigt så att sitta såhär och fundera och planera är ju en stor del av tjusningen med hundavel.
Sedan har vi detta med våra svenska regler när det kommer till avel på Cavalierer vilket inte gör det lättare precis. Men, men man får tänka både en och två rundor innan man får till det. Min tanke var ju att gå ut och använda en hane som bor i Sverige på en av mina tikar men jag har nu bestämt att det kommer jag INTE att göra. Inget fel på hunden, ABSOLUT inte. Det är mera av personliga själ som jag hoppar av. Mobbing, påhopp och skitsnack tänker jag verkligen inte gynna. Mer än så säger jag inte!!
Men jag börjar nu få ihop den berömda röda tråden. Jag tänker inte begränsa mig och tänka på vem som har vad och vem som känner vem utan vara EGO och först och främst tänka på vad som gynnar rasen och MIN uppfödning mest. Så det skall bli spännande att se hur detta kommer falla ut.
Jag har fått flera hjärnsläpp idag och har bland annat då pausat med att titta på TV Play och Hollywood fruar. Gunilla har också funderingar på en bok!! Även en ljudbok för döva?? Jesus, men det kan ju vara en utmaning och ett projekt som heter duga.
Jag ger upp för idag och kommer sova på saken innan jag kontaktar berörda hanhundsägare. Bara att hoppas att planen är lika bra imorgon som idag på pappret. Det är mycket som skall falla på plats innan det blir en liten valp!!
Men ibland önskar jag att jag bara hade ”Lady” för då hade alternativet varit lätt. Bara att gå till grannen och fråga om de har en hund som heter "Lufsen"!!

När man sitter och planerar så behöver man tillbehör....

1 kommentar:

Uno Hagstrand sa...

Peter! Jag är helt fast i din blogg och kommer att följa den regelbundet. Det finns alltid guldkorn att hämta bland det som du delar med dig. Du lär mig att vara ärlig och se saker som de är. Det finns ingen vinst med att låtsas att vara odödlig eller osårbar.. Livet gör ont ibland. Så är det bara. Men som en vän sa till mig: egentligen är det bra att det känns så jobbigt för då lever du. Har du förmågan att bli förkrossad så finns det ett stort utrymme inom dig av liv.

Och visst vill jag vara levande. Men när människor sårar så gör det bara så vansinnigt ont att man vill dö.

Ingers nya liv - Valpen Fragrance - ger henne och vi som finns runt omkring en glädje som inte går att beskriva i ord. Hon är vår nya Prinsessa och blivande Drottning. En jättetrygg liten varelse som faktiskt älskar att busa med matte. Gömma sig och leka tafatt under soffan och buskarna i den lilla trädgården.

Pengarna som saknades fördes över idag från Anneli eftersom Ingers konto inte tillät för stora uttag varje dag. Måste gå 24 timmar mellan varje uttag. FörmyndarSverige slår.
Nu vill jag önska er bägge en underbar resa och all välgång och lycka med det ni företar er.

Tack för allt du skrivit!
Hälsningar från Uno som var med och hämtade Fragrance.