söndag 21 oktober 2012

VELIG – JAG?


Idag gav vi oss ut för att titta på en ny säng. Lätt som en plätt tänkte jag men hoppsan vad jag bedrog mig. I Sova butiken i Kungsbacka fanns det sängar från 4000 – 200 000, - asså shiiit!!
Eftersom vi hade en så underbart skön säng på vårt hotell på Kreta så var det något sådant vi ville ha. En ung väldigt trevlig säljare hjälpte oss runt. Han fixade sköna kuddar och sedan var det bara att gå runt med honom i butiken och prov ligga säng efter säng.  ;-)
Tanken var ju hela tiden hotell sängen, men hur sköna sängar finns det inte. Killen som hjälpte oss var så noga och lät oss ligga runt överallt. Sedan ville han kolla och känna hur vi låg och hur vi fördelade vår vikt i sängen mm.
Köpa säng – lätt som en plätt? Nä, det var ju kanske inte riktigt så lätt. Jag hade lite innan tänkt att det är väl bara att gå in och välja någon som ser både snygg och skön ut. Nä, här skall man tänka på allt. Om man är varm när man sover tillexempel!!
Tillslut hade vi två favoriter av alla vi hade testat. Den ena var en Cape Diem och den andra en Hästens. Jättesköna båda två och lika sköna prislappar på båda. Sedan var det ju detta med färg? Hästens är ju rutigt i blått eller svart. Carpe diem sängen fanns massor att välja mellan allt från Beige till Svart!! Sedan fötter i massa olika utföranden.
Sedan har vi detta med storleken, 180 eller 210? Jag hade ju tänkt en mega bädd som var 210 men försäljaren tipsade hela tiden om en säng som var as bra och på kampanj, fast den var 180. Ekonomiske Per tyckte då att ca 30 tusen var lite mycket för några cm till!!
Vi beslutade oss lite fyndigt för att SOVA på saken och komma tillbaka.
Hum, vem vinner – Per eller jag?

Inga kommentarer: