tisdag 24 december 2013

DECEMBER 24

Tänk idag är dagen som vi alla har jobbat och slitigt för. Flera dagar av planerande och fixande med både mat, bak, julpyssel och paket. Många reser långt och har då planerat detta i veckor i förväg. Helt otroligt som vi håller på egentligen, jag som alltid trott att det är tomten och hans små nissar som skall jobba...

Jag vet inte men jag börjar faktiskt tvivla på att tomten verkligen finns. För som Jonas Gardell sa, - Om nu tomten är så snäll och god. Varför får då bara de rika barnen paket och inte de fattiga? 

Det kan man ju undra eller hur. Men oavsett så är det ju barnens dag idag. Vi bygger upp myter och förväntningar på de små liven så att de nästan sprängs. Detta är ju ändå underbart att barnen kan få vara barn och få ha denna nyfikenhet och längta tills tomten kommer med alla paket. Fast så himla tråkigt att farfar eller pappa alltid missar detta, då han hux flux måste ut och köpa tidningen... ;-) Synd bara att barnen inte fick en vit jul. Eller ja, vi alla vill nog ha en vit jul. Tittar man ut idag så vet jag inte vad det är för väder egentligen. Det är ju nästan storm... 

Vi hade ingen uppesittarkväll igår. Nä, istället beslutade vi oss för att flytta alla våra valpar till ett annat rum. De börjar ju bli stora nu, redan 3 veckor idag. Dags för dem att flytta och för oss att få lite lugn och ro på natten. För nu börjar de låta och när den ena säger, - Grrr. Så måste en annan svara tillbaka med ett, - Grrr. Urgulligt låter det men kanske inte natt efter natt. Så det blev himla mycket fixande och flyttande igår. Det blev toppenbra när allt väl var klart. Så inatt har jag sovit som en stock, så härligt!! 

Klockan är nu halv 12 och både jag och Per sitter här i våra morgonrockar. - underbart eller hur. Idag skall vi bara mysa tillsammans helt själva. För imorgon blir det full rulle när alla kommer på vår "lilla" Julafton. Har ju lite att fixa med inför detta idag, fast vi tar det lugnt har ju morgondagen på oss också. 

 
Njut nu av dagen och era nära och kära. För många av er kommer inte se eller träffa dessa igen för än kanske om ett år igen. Så passa på nu, njut av glädje och gemenskap massa mat och allt annat som ni har kämpat med inför dessa dagar. - God Jul!! 

Inga kommentarer: